Борисов: Сега е диктатура
"Сега е диктатура. Сега е диктатура на едни изключително нагли хора", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Дневник".
В интервю за предаването ДикOFF по Нова телевизия той повтори тезата си, че не е бил диктатор, а както се е оказало си е нямал и медии.
Борисов посочи, че медиите на Делян Пеевски са го хвалили, защото са имали интерес, но преди това са го критикували жестоко. "Вижда се, че ГЕРБ никакви следи не е замитала. До този момент една далавера на са извадили. За една седмица сътвориха толкова гафове, които всъщност изкараха хората на улицата", каза лидерът на ГЕРБ.
По думите му грехът за това, което се случва, носи лично Станишев с неимоверното желание за власт". Борисов директно заяви, че целият сценарии от последните седмици е дело на Ахмед Доган. "Тук, за да се правят всичките тези неща, има някой, който е умен, има власт и го слушат, такъв е само Доган. Нито Станишев има характер, нито Орешарски показа, че е експерт, нито Сидеров – защо така не си разиграваше коня по време на нашето управление", каза Борисов.
Той обяви, че ГЕРБ остава на позицията, че ще влязат пленарна зала само за гласувания по промени в изборния закон. Борисов каза, че ако от БСП са му се били обадили веднага след изборите, за да се обсъдят вариантите за съвместно управление, е щял да им даде гласа си като народен представител.
Запитан как вижда развитието на ситуацията оттук нататък лидерът на ГЕРБ отказа да дава прогнози. Той уточни, че разсъждавам като демократ, "но това няма нищо общо с реалността". Борисов изрази надежда, че управляващите ще се вразумят и ще се намери формула, в която има представителност на всички.
Борисов каза, че в крайна сметка рискува бъдещето на собствената си партия, но не е притеснен. "Докато аз съм жив и здрав ГЕРБ ще е силна, монолитна и здрава, обобщи бившият премиер. Той добави, че в партията винаги ще има недоволни.
Борисов каза, че изявлението му, че има сценарий да бъде задържан и убит е било вид предупреждение, че е наясно какво му се готви. Той сравни готвеното му ликвидиране с избиването на цвета на българската нация през 1944 година. Борисов заяви, че е завел дела срещу всички, които го клеветят, като последният е Волен Сидеров.
Борисов ще търси в съда правата си и по повод обвиненията за ползването на правителствения авиотряд. "Те затова се казват правителствен отряд. Така съм преценил за моята сигурност, защото винаги съм имал врагове", така той обясни многото си пътувания. /kafene.net/