Люба Кулезич с хематом след побой
Мъж в анцуг нападнал журналистката пред "Лев Инс"
| Снимка: vsekiden.com |
Нова Броудкастинг Груп излезе с декларация, в която остро осъжда нападението над телевизионната водеща Люба Кулезич, извършено вчера. В резултат на атаката Люба Кулезич е получила тежки наранявания в областта на окото и главата, се казва в официално съобщение на телевизията до медиите. Подобно деяние е в пълен разрез с демократичните принципи в страната и грубо посегателство върху свободата на словото, се казва още в декларацията на работодателите на Кулезич.
Люба Кулезич е била пребита жестоко вчера. Едър мъжага, облечен в анцуг, нападнал журналистката в района на столичния булевард "Цар Борис Трети" в столицата. Нападанието е станало около 19 часа пред централата на застрахователното дружество "Лев инс", докато Кулезич е влизала в бизнес сграда. Мъжът й се нахвърлил с юмруци и ритници. По думите на самата Кулезич, той бил "бял мъж".
Побойникът съборил Кулезич на земята и започнал да я рита по тялото и лицето без да отрони и дума. Тя се успяла да отблъсне част от ударите и да извика за помощ. След секунди неизвестният извършител избягал. Случайни минувачи забелязали лежащата на земята журналистка и й помогнали.
"Скочи ми отзад. Би ме в главата, в болница съм. Като ме наби едно хубаво, аз започнах да викам. Тръгна си, но не много бързо. Прилича ми на една сцена, в която някой трябва да уплаши някого", разказа шокираната от посегателството върху нея журналистка.
Журналистката днес се яви на работа и води своето предаване. /vsekiden.com/