Общинар от Лом зад атаката с лайна

Съветникът е с прякор Финци, твърди Цветелин Кънчев

Снимка: КРОСС

Роми атакуваха Бареков с изпражнения

Освен водещия, изцапано бе и националното знаме на България...

"Аз не издържам вече и съвсем сериозно обмислям да напусна България..."

Общински съветник от Лом с прякор Финци е организирал атаката с лайна срещу екип на ТВ7, в който беше и шефът на медията Николай Бареков. Това обяви лидерът на Евророма Цветелин Кънчев. "Финци е близък с Искра Фидосова", беше категоричен ромският лидер.

В четвъртък вечерта група роми замериха с торби лайна сцената на предаването "България без цензура" с водещ Николай Бареков. Пътуващото студио беше в Монтана. Полицията арестува трима ромски младежи за атаката.

"Фидосова в името на това да покрие собствените си лайна, прави това", категоричен е Кънчев. Информацията си за автора на атаката лидерът на Евророма получил от ромски лидери в Лом. "Тези хора са готови да ни накарат да се сбием всички, за да прикрият всичките си следи", смята Цветелин Кънчев.

Заловени са извършителите на лайняната атака. Самите те са били целите омазани във фекалии, когато са извършили самопризнанията, разкри самият Николай Бареков в ефира на ТВ7. "Смея да се надявам, че за това престъпление не децата, които са го извършили, а поръчителите, включително и самата Фидосова, ще отидат на съд", коментира журналистът.

"Ще ви разкажа за целия случай. Имахме сигнал за това, че в Лом Искра Фидосова е платила на няколко роми да дойдат и да ни замерят с лайна, яйца и домати. В действителност имаше доста полиция в Монтана, която наблюдаваше отстрани събитието. На площада имаше над 1000 човека, дошли да си изразят мнението", разказа Бареков.

Пенсионер успял да залови едно от момчетата, които носели торби с екскременти, но трима бабаити почнали да го налагат. "Това са едни несретници. Крайно възмутително е да експлоатираш едно дете и да му дадеш плик с лайна за няколко лева. Фидосова накупи тези циганета, които извършиха тази простотия. В момента просто сеят хаос, само и само да се върнат във властта. Имаме сигнал и за днес в Русе за далаверите на Пламен Нунев, Пламен Стоилов, ние днес буквално ще покажем техните безобразия. Говори се, че са дали по 300 лева на роми, които да дойдат. Лошото е, че лайната вчера не стигнаха до мен. Стигнаха до националния трибагреник, до пенсионери, до млади хора, до кмета, до охранителите. Целите им униформи бяха в лайна. Това граничи с престъпление срещу държавността. Единствения начин да се противопоставим е да се съберем много хора и да им покажем, че няма да търпим безобразията им. С хора като Фидосова ГЕРБ губи моралния си облик на опозиция. И в опозиция се превръщат хората, омацани в лайна по площадите, и аз се гордея че съм част от тях", заяви Бареков.

Тримата заловени са на 20, 27 и 32 години. Наказанието, което ги заплашва, е 8 години затвор./vsekiden.com/