Сидеров и Московски пред бой в парламента
Бившият министър подхвърлял нецензурни реплики за лидера на "Атака"
| Волен Сидеров. Снимка: Агнес Асенова |
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и бившият транспортен министър Ивайло Московски, който в момента е депутат от ГЕРБ, за малко да се сбият в Народното събрание. Това стана по време на обсъждането на промените в Закона за ДАНС. Спречкването между двамата бе прекратено от депутата Десислав Чуколов от "Атака".
Волен Сидеров се оплака от нецензурни подвиквания по свой адрес от страна на Московски. "От сектора на ГЕРБ идва непрекъсната вълна на агресия, език на омразата и озлобление за това, че "Атака" ги спря да се върнат във властта", заяви Волен Сидеров.
Бившият министър провокирал Сидеров с наглото си поведение, докато той говорел от трибуната на парламента. "Смееше се на глас и подвикваше. Аз го попитах какъв му е проблемът, а той ми отговори да излезем навън и да се разберем - явно да се бием. Виждате, този човек беше министър! Ако така ги е решавал нещата...", продължи коментарите си лидерът на "Атака".
Според него тон на нападките срещу него дава Красимир Велчев от ГЕРБ, който бил фелдфебел на групата. "Непрекъснато чуваме просташки подвиквания дори от жени депутатки от ГЕРБ", каза още Сидеров.
Той допълни, че има много неща, които могат да бъдат разследвани специално за Ивайло Московски. Сидеров се ангажира да инициира проверка в Министерството на транспорта на Комисията по корупция.
"Аз съм категорично против назначаването на Марин Райков за посланик в Рим и ще направя специално обръщение към президента да не подписва указа, защото този човек е за разследване", каза още лидерът на "Атака".
"Извиках Московски да го предупредя. По-добре той да понесе някой и друг шамар, отколкото да правим такова нещо в парламента", коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че стратегията му срещу провокациите е да не им обръща внимание.