Бойко Борисов: По-добре с такова правителство, отколкото без

Снимка: DnesPlus.bg

Борисов обеща вота на ГЕРБ за важни закони

Бойко към Орешарски: Ако се бяхте срещнали с мен, щях да ви дам моя глас

Бойко Борисов пожела успех на новите министри още преди да бъдат избрани от парламента.

"Пожелавам им действително успех. Много трудно време, и те много добре знаят, че за тези 4 - 5 важни неща, които съм изброявал - особено за ДКЕВР и няколко закона, които трябва да бъдат променени - ще имат всичките 97 гласа на ГЕРБ", обяви лидерът на ГЕРБ.

"Който поеме управлението в този момент, заслужава уважение. Аз мразя триковете, мразя безпринципните коалиции и зад гърба на народа да се правят комбинации. Сигурен съм, че ще си изберат правителство, защото, ако не са се уговорили, няма да го предлагат", добави Борисов.

Бившият премиер добави: Това, което по безспорен начин видях сутринта, като идвах на работа, е че парламентът е ограден със заграждения. Още от първия ден това правителство и този парламент ще се пазят от хората.

Борисов се обърна и лично към Пламен Орешарски: На ваше място щях да намеря време да се срещна с първата политическа сила. Уверявам ви, че вместо да се криете и да правите трикове, аз щях да ви дам моя глас. Трябваше само да се обадите.

След което бившият премиер успокои бъдещия, че "нашата врата като партия, към вас самия, остава отворена".

Когато пожелаете - с мен, или хора, които са били в управлението, знаят проблемите, могат да ви окажат съдействие. Ако се обадите и ви откажа, излезте на трибуната и кажете - не си удържахте на думата, посочи още Борисов. И пожела успех, кураж, много характер на Орешарски.

Пламен Орешарски пък поиска след изказването на Бойко Борисов лично обяснение от ътрибуната, в което заяви: "Само от уважение към вас, няма да спомена нищо за вашите министри как ги намирахте, къде, с каква квалификация бяха. Много ви благодаря за съветите по финансови въпроси. Аз действително ще разчитам на вашата подкрепа, това го заявявам, от тази трибуна". /vsekiden.com/

София. По-добре с такова правителство, отколкото без. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Видяхте какво направиха „Атака”. Влязоха сутринта, за да има кворум. Те, с негласуването си, за първи път направиха така, че да имаме кабинет в България, избран с под 120 депутати. Това, което всичко хора трябва да знаят, че тази тройна коалиция, с решаващия глас на „Атака”, с нейното поведение, с влизането и излизането в парламента да им осигурят кворум, има правителство. Но по-добре с такова правителство, отколкото без. Затова им желая успех, добави Борисов.
На въпрос - защо е закривал с ръка, докато е гласувал, Бойко Борисов каза: „Защото видяхте, че правят манипулации със системата”.

Яница ТАНЕВА /focus-news.net/

Бойко: Правителството вече е несменяемо

"Атака", ДПС и БСП са едно според лидера на ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала при регистрирането на кворума, а после се върна, за да участва в гласуването на кабинета "Орешарски". Според предварителната информация депутатите от ГЕРБ ще гласуват "против" кабинета с мандата на БСП.

"Станаха уникални със своите измишльотини", заяви Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите.

"Близо две минути председателят на парламента чакаше някой да се регистрира", посочи лидерът на ГЕРБ и на парламентарната група.

Борисов коментира: Оттук нататък вече това правителство е несменяемо, благодарение на Волен Сидеров. Излязохме от залата, за да подчертаем, че тези три партии "Атака", ДПС и БСП са едно и с комбинации ще изберат правителство.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече измишльотини твърденията на лидера на "Атака" Волен Сидеров, че получил заплахи от ГЕРБ. "Нито съм го чувал, нито съм го виждал, нито някой от нас е говорил с него, така че от днес нататък - и аз имам заплаха от БСП, ДПС и "Атака", каза още Борисов пред журналисти в парламента.

С днешното гласуване, с което Волен Сидеров подкрепи изучаването на майчин език, както министърката на спорта предлага, той действително ще има проблем със своите избиратели", коментира още лидерът на ГЕРБ./vsekiden.com/