Борисов не подозира Найденов за записите
| Снимка: kafene.net |
Бойко Борисов каза, че не подозира Мирослав Найденов за записа на разговора им с градския прокурор на София Николай Кокинов, който доведе до неговата оставка.
Той е идвал стотици пъти вкъщи, обясни лидерът на ГЕРБ.
Борисов отново даде да се разбере, че се вълнува много повече от факта, че част от записа е от тоалетната в неговата къща в Банкя и се надява да получи отговор на този въпрос от проверката на прокуратурата. Затова с най-голяма удоволствие щял да отиде на разпит, за да научи кой идва да разбере "големите му и малки нужди".
"Всички хора пикаят. И млади и стари, и мъже и жени. Искам да знам, ако е законно, кой ми слага слушалки в тоалетната, а ако е незаконно, не искам да знам. Всеки има право на своите интимни тайни. Като реагирам така на подслушванията, искам да предпазя обикновените хора", обясни позицията си бившият премиер.
Откакто записите достигнаха до медиите, той отказва да коментира съдържанието им. От него става ясно, че Борисов получава изпреварваща информация за проверка на прокуратурата за извършвано от МВР нерегламентирано подслушване.
С Кокинов обсъждат и разследването срещу Найденов за злоупотреба със служебно положение и възможни проблеми, свързани с насочване на европейски средства към медии.
Точно заради тази част от тях срещу градския прокурор започна дисциплинарна проверка, а останалите партии призоваха Борисов да се откаже от имунитета си на кандидат за депутат, за да бъде разследван за възпрепятства правосъдието.
По-рано в телевизионно интервю Цветан Цветанов обаче допусна, че бившият земеделски министър може да има участие в създаването на записите. Могат да се направят определени предположения, като се проследят направените срещи на Найденов през последните дни и седмици с бившия съветник от ДАНС Алексей Петров и бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, каза бившият вътрешен министър./kafene.net/