И Найденов скри семейството си в чужбина

Усещал, че е подслушван, прокуратурата го извика на разпит

Снимка: КРОСС

Усещах, че съм подслушван, имаше ситуации, които подсказваха подобно нещо. Това трябва да спре. Досъдебното производство срещу мен е държано, за да бъде активирано в предизборна обстановка. Това заяви бившият земеделски министър Миролсав Найденов по бТВ. Според него целта е да бъде дискредитиран. Когато ми повдигнаха обвинения, веднага казах на Бойко Борисов, че се оттеглям. Така трябва да постъпи всеки, каза още Найденов. 

Той допълни, че семейството му е в чужбина, за да не бъде подлагано на тормоз. От думите му стана ясно още, че бившият депутат Емил Димитров с прякор Емо Фаса, който също изведе семейството си в чужбина, му е приятел.

МВР е следило и подслушвало всички министри от кабинета на ГЕРБ по нареждане на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов, обяви Найденов. Той каза, че в сградата на Министерския съвет членовете на правителството са се "оглеждали и ослушвали" и са си разказвали как са разбирали, че са подслушвани. "До един целият Министерски съвет е подслушван и следен незаконно", каза Найденов. Той твърди, че експремиерът Бойко Борисов не е бил замесен в тази незаконна дейност и твърдял пред него, че не е възможно.

"Борисов не знае за тези мои изявления и не ме е пращал да ги правя, каза още Найденов.

Прокуратурата го вика на разпит

Час след като Найденов направи скандалните си изявления прокуратурата съобщи, че го вика на разпит. Във връзка с обстоятелствата, изнесени от бившия земеделски министър Мирослав Найденов в предаването „Тази сутрин“ на бТВ от днес, прокуратурата го призова за разпит по делото, водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров за престъпления по чл.387, чл.311 и чл.287а от НК. Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел по досъдебното производство в рамките на днешния ден./dartsnews.bg/