Найденов: Цветанов слушаше всички министри още от 2009 година

Прокуратурата привика Мирослав Найденов

Прокуратурата привика Мирослав Найденов

София /КРОСС/ Прокуратурата привика на разпит бившия министър на земеделието и храните в кабинета „Борисов" Мирослав Найденов. Повод за проявения интерес от страна на обвинението станаха днешните скандални разкрития, които той направи в ефира на bTV.

Държавното обвинение ще разпита Найденов като свидетел по досъдебното производство, водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров за престъпления по чл.387, чл.311 и чл.287а от НК.

София /КРОСС/ Всички до един в Министерски съвет знаехме, че сме подслушвани и следени незаконно. Това обяви пред bTV бившият земеделски министър в кабинета "Борисов" Мирослав Найденов. Имаше случки от ежедневието ни, за които след това знаеше и Цветанов. Всички знаят за подслушването. От самото начало, от 2009 година, зная, че съм подслушван. И не само аз. Питали сме много пъти и много пъти ни е отговаряно, че това е параноя. Когато сме говорили с Борисов, той ни е казвал: вие знаете ли какво следва, ако това се случи, добави той.

Найденов подчерта, че темата с подслушванията е публична тайна.

Той бе категоричен, че Цветанов трябва да напусне политическата сцена. Това политическо мракобесие трябва да приключи, подчерта бившият министър.

Някой като мен трябваше да излезе и да го каже, подчерта бившият министър. Той добави и какво ще последва от тук нататък, след бомбата, която е хвърлил.

Зная първите им три хода и ги съветвам да не и прилагат. Първо ще последва остра реакция, намиране на някой, който трябва да обясни колко съм лош аз и след това започва компроматната война.

По думите на Найденов целта на подслушването е да се съберат т.нар. поведенчески профили. Когато предстои някой да бъде отстранен, той трябва да има с какво да бъде контролиран. Трайков бе контролиран и преди да бъде освободен, и след това.

Профили се правеха и по отношение на политическите ни опоненти. Склонен съм да допусна, че това, което пише в сигнала на Станишев, до голяма степен отговаря на истината, каза още бившият министър на Борисов.