Бойко поиска прошка от народа, Сергей... от Моника

Снимка: Vsekiden.com

Борисов: Искам прошка от Господ и народа!

Ловчанският митрополит Гавриил му благодари за щедростта към храма "Св. св. Кирил и Методий".

/Vsekiden.com/ Бившият премиер Бойко Борисов поиска прошка на Сирни заговезни в Ловеч. Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че, надявам се Господ да ми прости, народът също, каза той при посещението си в Ловеч.

Заедно с шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов и административния секретар Цветомир Паунов, той се срещна с ловчанския митрополит Гавриил пред новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий". За доизграждането му ГЕРБ отпусна 600 000 лв от държавната субсидия. Затова отец Гавриил обясни, че няма какво да прощава на Борисов. "Бойко Борисов дойде да поиска прошка, но аз нямам в личен план за какво да му прощавам. Напротив, връчих му грамота за дарението, което партията направи за катедралния храм", обясни митрополитът.

Той е щастлив, че с отпуснатите 100 000 лв. през август миналата година ще се завърши фасадата на сградата. С другите 500 000 лв. ще бъде завършен напълно първият етаж на катедралния храм.

Борисов все пак се изкуши да направи и политически коментар, като каза, че нито от Станишев, нито от Доган, вече зависи кой ще управлява. Каквото реши българският народ - народът сваля и вдига. Обвиняваха ме, че съм диктатор - видяхте, че цялата власт дадох на хората да преценяват, отсече бившият премиер.

Сергей поискал прошка от Моника

Майката на соцлидера първа му простила

Снимка: Vsekiden.com

/Vsekiden.com/ Лидерът на БСП Сергей Станишев не пропусна големия християнски празник Сирни заговезни и разкри, че вече е поискал прошка от най-близките си. Първо се обадил на майка си Дина Станишева, а след това помолил да му прости и любимата му жена - Моника Йосифова, от която чака второ бебе в края на пролетта.

Макар че по традиция прошка дават по-възрастните на по-младите, а Станишев е по-голям от спътницата си в живота, преценил първо той да я поиска от нея.

Соцлидерът помолил за опрощение от близките си най-вече заради всички главоболия и притеснения, които чувствал, че им е причинил с работата си. "А също и заради негативните емоции, които заради една или друга причина съм им създал. Ако някой съм разочаровал, макар да съм работил винаги за каузата, нека да си простим", призова шефът на червените чрез профила си в социалната мрежа.