КРОСС

[Видео] Шофьор на автобус в Русия раздава правосъдие на пътя

Скриншот

/КРОСС/ Шофьор на автобус от руския град Зеленоград, уморен от произвола на пътя, започна наказателни акции срещу наглеците.

След като му писнало постоянно да му отнемат предимството и да го засичат,  без да му пука, Алексей Волков започнал да блъска с автобуса си прегрешилите шофьори.

Оказва се, че човекът е предизвикал над 100 ПТП-та. Интересното е, че е успял да спечели всички дела срещу себе си.

"Това е често срещано погрешно схващане, че този, който удря отзад, винаги е виновен. Шофьорите винаги се държат арогантно. После обаче е много забавно да гледаш безпомощните и безполезните им опити да се оправдават през полицаите”, споделя шофьорът.

Волков е започнал да записва пътнотранспорните си произшествия през 2007 година, за да се застрахова.

„На мен ще ми отнемат правата и ще ми създадат сериозни проблеми, а онзи изрод просто доволно ще се усмихва на мястото на инцидента. Аз не се интересувам от този изход”, обяснява своите действия шофьорът. „Какво мога да направя – да отида в насрещното движение или да натисна спирачка, с което да нараня пътниците ли?”, продължава водачът.

Ако се съди по факта, че той все още е на работа, явно шефовете му одобряват наказателните му акции.

„Ако при катастрофата нямам вина, шефовете не се притесняват. Автобусът обикновено се разминава с леки щети. Ако повредата е по-сериозна, застраховката я поема”, казва още той.