Доган поръчал атентат срещу Борисов
| Снимка: DartsNews |
Бойко разбрал преди 15 дни за атентата
|
209 приеха оставката, Бойко призова хората да се приберат
209 "депутати гласуваха "за" оставката на правителството на Бойко Борисов. Петима бяха против, един се въздържа. 111 от ГЕРБ подкрепиха лидера си.
Бойко Борисов влезе в пленарна зала минута преди народните представители да гласуват внесената от него оставка на правителството.
Излизам при хората отвън, ние винаги сме били за реда. Ще помоля събралите се да се разотидат, каза Борисов.
Срещу мен се подготвяше атентат преди години, информацията постъпи от партньорска разузнавателна централа. Причината е, че съм накърнил сериозни интереси на международната престъпност. Поръчителят на атентата е Ахмед Доган, разкри Борисов. Документите са в разузнаването, каза още той и поръча на лидера на ДПС Лютви Местан да определи комисия, която да изиска доклада. Предлагам - да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва - заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, уточни премиерът от парламентарната трибуна.
Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление, досега си мълчах, каза Борисов.
След речта си пред депутатите, премиерът в оставка излезе при привържениците си, които се събраха пред Народното събрание от сутринта. Те го посрещнаха с възгласи "Победа" и "Бойко".
Нека не бъдем тези, които провокират насилие, призова хората вицепремиерът Цветан Цветанов. Той благодари на всички, дошли да подкрепят ГЕРБ.
Искам да ви благодаря за подкрепата, благодаря на тези, които са дошли с техника и животни, заяви Борисов. Ние винаги сме били за реда, затова отивайте си мирно и тихичко. Никакви протести повече. Който ме уважава и обича да си отиде вкъщи, призова Бойко Борисов. Той и министрите в оставка се върнаха в сградата на парламента.