Цветанов: Костов никога няма да ме заобича
| Цветан Цветанов. Снимка: Vsekiden.com |
Лидерът на ДСБ създал Трактора и Косьо Самоковеца
Иван Костов никога няма да ме заобича, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Народното събрание по време на обсъждането на законопроекта за национална сигурност. Причината по думите на вицепремиера е, че под негово ръководство МВР е разбило групата на Алексей Петров. Трактора бил създаден именно по времето, когато лидерът на ДСБ бил министър-председател на България.
"Вицепремиерът Цветанов успя да ви докаже, че Алексей Петров, който вие създадохте и вие толерирахте, всъщност е основният играч в подземния свят. Петров бе подкрепян от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Иван Костов от 1997 до 2001 г. Аз знам, че няма да ме обичате. Аз не съм вицепремиер, за да ме обича Иван Костов, а за да извадя всичко това наяве", категоричен бе Цветанов.
Той обвини Костов и в липса на политическа воля, тъй като като министър-председател не е разпоредил да се отворят досиетата на Държавна сигурност. По думите му причината била, че в кабинета "Костов" имало хора от бившите тайни служби. "Защо не показахте ефективност в защитата на националната сигурност относно корупционните практики с приватизацията", попита още МВР-шефът и даде за пример продажбата на авиокомпания „Балкан" и комбината „Кремиковци".
„Знам, че няма да ме обичате, нито ще ви искам дъщерята, за да се женя за нея, нито пък искам да влизам във вашето семейство. Нито пък искам да ме обичат от БСП, които постоянно ме критикуват", категоричен бе Цветанов и допълни, че освен Трактора, Иван Костов е създал и бандити като Константин Димитров - Косьо Самоковеца.