КРОСС

Антон Тодоров: Да не допускаме втори мандат на бекапейско-мутренското управление

София /КРОСС/ Звучи парадоксално, че министър-председателят не е научил уроците от последните 23 години. На практика няма премиер, който да е повторил втори мандат и аз мисля, че Борисов ще е последният, който би нарушил тази традиция. Това каза в интервю за Информационна агенция КРОСС политологът Антон Тодоров.  Борисов няма да се поколебае да влезе в коалиция или с Кунева, или с някоя от десните партии, подчерта той.

Що се отнася до коментара на премиера, че предпочита да управлява сам, Тодоров подчерта, че за него е изключително полезно да управлява без коалиция. Трябва да му се признае, че той успява да накара големи групи хора каквито са депутатите на ГЕРБ и изпълнителските кадри да му се подчиняват безпрекословно. Тук можем да спорим за методите. Аз имам своя информация как постига това нещо. Това е част от арсенала на мутренското поведение от 90-те години. Аз съм чувал хора от ГЕРБ, които казват че той им казва в прав текст „Или стоите зад гърба ми, или стрелям”. Правил го е преди,  вероятно е готов да го направи и в момента.

Задача номер едно на българите е да не допускат втори мандат на бекапейско-мутренско управление, подчерта политологът. По думите му големият проблем обаче е изборът, който ни е оставен, е избор между чумата, холерата и спина в лицето на БСП.  Ако не ГЕРБ, ще е БСП, ако не е БСП ще бъде коалиция на ГЕРБ или пък трето правителство, сформирано под егидата на ДПС. Това е големият проблем на България, че привидно зад свободния избор в случая ние нямаме никакъв избор. И това е причината за надигането на огромна емигрантска вълна, която след като паднат ограниченията за Великобритания догодина, ще станем свидетели на нея, каза още Тодоров.