Сръбски лекар отказа пари на български зам.-кмет: Това не било България!
| (Dan Kitwood/Getty Images) |
„Ето ви парите, това не е България!", били думите на сръбски лекар, който възмутено върнал 50 евро, дадени му за благодарност от наш заместник-кмет, съобщава 24 часа. Медикът добавил: "Искам да спя спокойно. С тези пари се почерпи, почерпи и компанията, с която си дошъл".
Случката се развила по Нова година, когато зам.-кметът на Дупница Крум Милев пътувал заедно с приятели, между които и председателя на ОбС Ивайло Константинов и депутата от ГЕРБ Емил Гущеров за Белград, съобщава Struma.bg. Но вместо да празнува на Милев му се налага да легне не хиругрическата маса за малка операция в местна клиника. Операцията започва 2 часа преди стрелките на часовника да покажат настъпването на новата 2013 г.
Милев споделя, "Болките бяха нетърпими и отидох в Спешна помощ в Белград, но тъй като не съм здравно осигурен там, ме изпратиха в частна клиника. Дойде млад лекар, който беше извикан по спешност, разряза огромната пъпка и ми заяви, че не му струва нищо. От благодарност извадих 50 евро и ги дадох на медицинската сестра, която работеше заедно с доктора, и си тръгнах. На изхода на болницата чух зад гърба си вик: "Господине, спрете!". Обърнах се и видях младия лекар, който ме спаси от болките, да държи 50-те евро в ръката си. Подаде ми ги и ми каза: "Ето ви парите, това не е България.“