Борисов за коледните пенсии и комунизма

Снимка: БТА

Много искам да дам, но няма пари в бюджета, заяви премиерът по bTV, съобщава КРОСС.

Борисов обясни, че заради БСП и ДПС сме най-бедният народ в Европа.

Продължаваме да избираме бившата комунистическа партия, а ДПС с неговите 10 процента все е балансьор. Защо сега в Брюксел все бивши соцстрани ходим да искаме пари от кохезиите? Мая Манолова вместо да вади халваджийски тефтер, ще я пратя при Иван Искров да види какви са спестяванията на тези пенсионери. 33 млрд. лева спестявания на граждани има в банката, посочи премиерът.

Миличките мои, през годините главно те поддържаха БСП, каза още той по адрес на пенсионерите. И припомни, че правителството на ГЕРБ е вдигнало пенсиите от първия си ден.

Други европейски държави били на ръба на фалита

Не ме притеснява това, че президентът е с най-висок рейтинг. Това е нормално. И моите министри ме изпреварват. Лили Павлова, Цветан Цветанов - това също е нормално. В София Йорданка Фандъкова - страхотен кмет, защо да няма голяма подкрепа. Личният рейтинг на премиера да спада също е нормално, обяви Борисов. Аз правя всичко, което е правилно за държавата. Убеден съм, че сега, ако вдигна пенсиите или дам коледни надбавки, ще си вдигна рейтинга. Но това ще е за сметка на държавата. Виждаме обаче какво става в други европейски държави - те са на ръба на фалита.

Комунизмът жив в България?

Те не са социалисти, те са комунисти - нали правят 42-ри конгрес, значи се смятат още от комунизма.

Как да коментирам думите на Станишев "Като не си отидете с мир ще си отидете по един друг начин"? Да се опазим от тези бандити. Станишев е много страшен, разбира ги тези неща - как се убива, как се праща в концентрационни лагери, как са давали хора на прасетата да ги ядат. Но ние няма да им се дадем, категоричен бе Бойко Борисов.