Борисов: Стига жълти вестници!
Премиерът Бойко Борисов за пореден път се скара на журналисти в интервю за бТВ, като обвини водещите, че четат само жълти вестници и не го питат за нищо друго освен за вестник "Галерия".
Толкова жълти вестници има, които публикуват каквито и да е материали, но вие цитирате само един вестник, упрекна Борисов журналистите.
Спрете да следите дневния ред, който се опитват да ви дадат, каза Борисов, запитан дали има коментар по новите данни, изнесени от вестник "Галерия", че тъстът и тъщата на Цветанов трябва да доказват произхода на около 150 хил. лева.
Всички знаем, че днес докладът за имотното състояние на вътрешния министър ще бъде оповестен, заяви Борисов и съобщи, че Цветанов е поискал само да му бъдат заличени личните данни и всичко да бъде предадено на медиите.
Аз по слухове не работя за разлика от вас. "Ако" не съществува при мен, заяви премиерът в отговор на въпрос дали ще ревизира отношението си към министъра, ако има съмнение в произхода на парите на Цветанов и неговото семейство.
Не е моя работа да коментирам всеки слух, добави Борисов. Аз не водя война с Алексей Петров. В конфликта между Петров и Цветанов винаги има някой трети човек, това е българска поговорка. Този въпрос автоматично се вдига и върху мен с този конфликт, каза още Бойко Борисов.
Направили сме щаб, който денонощно работи. Всяка възможност за всеки човек и не само българин, се разглежда, каза премиерът относно работата по евакуацията на българските граждани от Либия.