cross-bg.net

Борисов: Службите трябва да се стегнат и да покажат резултати за взрива в "Галерия" /Подробности/

София /КРОСС/ Службите трябва незабавно да се стегнат и да покажат резултати за взрива в редакцията на в. "Галерия". Това каза министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. "Това ще е оценката ми към тях и сутринта на Цветанов и на Йовчев съм казал - държавата има прекалено важни приоритети - здравеопазване, строителство, екология и по никакъв начин с такива ченгеджийски номерца няма да се занимавам", коментира още Борисов. По думите му в хода на разследването ще се окаже, че извършителите са същите, които са пребили журналиста Огнян Стефанов. "1997 година взривиха мой близък. Точно в деня, когато Богомил Бонев правеше една от своите акции "Комар". Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско в случая. Преди няколко дни, когато поискахме да покажат записа с Менда Стоянова, се оказа, че някой им е откраднал джипа, а най-ценните им флашки били в джипа. Аз мисля, че вие сте сериозни хора и няма да се подведете на тези провокации", каза той. По думите на Борисов тези хора са обучавани. "Знам, че тези хора това могат, затова са обучавани. Знам, че е добре подбрано времето, пак затова са обучавани", каза той. По думите му в събота петима депутати са били при него. Борисов обясни, че Тодор Великов е казал, че е присъствал на разговори, на които се е готвил взрива. "Аз ви моля да извадите публикациите си само от един-два дни и да попитате още веднъж тези хора на какви разговори са присъствали. Така че въобще не ме учудва. Радвам се, че са го поставили професионално и не са убили хора", коментира премиерът.

"Споменете си миналата годината, когато "Телеграф" и "Монотор" писаха срещу тези хора - пак имаше взривове на коли. Да внимават, когато си играят тези игри, да не убият хора, каза Борисов.

Бойко Борисов обясни, че не се притеснява, че взривът се е случил в деня, когато в България са на посещение четирима еврокомисари. "Най-малко ме притеснява, че това става, когато идват еврокомисари, защото за всички в Европа е ясно каква държава заварихме - с каква организирана престъпност и корупция, и какво направихме през тази година", каза Борисов.
Министър-председателят заяви още, че ако от в. "Галерия" поискат охрана, ще им бъде назначена. "Нека да поискат и ще им сложим охрана, иначе ако им сложим, те ще кажат, че ги следим. Там угодия няма", каза Борисов.