Цветанов: Престъпници и опозиция ми искат оставката
Моята оставка се иска, както от организираната престъпност, така и от политическите ми опоненти. Днес просто се материализира в ясно изказване, което е позиция на Синята коалиция. Може би искат Алексей Петров да бъде вътрешен министър, каза Цветан Цветанов за исканата от Синята коалиция негова оставка.
Министър Цветанов призова да се обърне внимание на това, какъв е бил политическия дебат за разкриването на извършителите на отвличанията, за поръчковите убийства, за комисията за контрол на ДАНС и подкомисията за специални разузнавателни средства, информира "Дневник".
Вътрешният министър се върна назад във времето и попита къде са осъдените и разследвани за банковия срив през 1997-98 г., когато управляваше СДС.
Цветан Цветанов обвърза фалитите на банките с последвалите поръчкови убийства. Имам предвид убийствата на търновския бизнесмен Румен Рачев и адвокат Лупов, поясни вътрешният министър.
ГЕРБ и парламентарната й група винаги са били инициатори за по-голяма прозрачност и естествено там, където се констатират слабости, да се търси нормативната или техническата обезпеченост, за да не бъдат допускани подобни случаи, каза Цветанов