cross-bg.net

Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми?

София /КРОСС/ Кадровата ни политика е такава, че да отговаря на изискванията на хората към нас. Това заяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на лидера на БСП Сергей Станишев относно кадровата политика на правителството, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС „Вие безгрешна партия ли сте?", попита премиерът. Допуснали сме кадрови грешки, каза Борисов и добави: „Ние нямаме политическа академия АОНСУ, не сме учили по школите в Москва, за да се подготвяме за политици". „Но ние нито сме взривявали църкви, нито сме трепали хора по лагери. Защо сте утрепали дядо ми? БКП, която се прави на БСП. Вие си признайте вашите грешки, аз моите съм ги признал", коментира още Бойко Борисов. Той припомни, че хората, които не са били добри, са отстранени. Нормално е да сгрешиш, посочи той.

Въпросният Вучков е назначен много преди мен на работа. Не се обаждам да го назнача, а питам защо са го сменили, каза премиерът. Той добави: Надявам се след направените проверки цялата истина да излезе.

От своя страна Сергей Станишев заяви: Кадровата политика на ГЕРБ заложи на поголовни чистки в администрацията. Напълнихте администрацията с „Калинки".