kafene.net

Дянков ще кара колело, за да пести пари

Трябва да направим всичко възможно, за да станем износители, а не вносители, не само на агнешко, каза пред bTV вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Запитан дали е конфликт на интереси бивш зам.-земеделски министър,чиято дъщеря е шампион по евросубсидии, Дянков каза, че всички държавни служители трябва да декларират средствата си и това не само е конфликт на интереси, но и кощунство.

Вицепремиерът заяви, че вдигането на ДДС е най-лесният начин за вливане на пари в държавата. Но до края на годината данъкът няма да се вдига и той е убеден, че следващата година България вече ще е излязла от кризата.

Аз имам колело, донесъл съм си го от Вашингтон, така че съвсем скоро може да ме видите по бул. "България" с колело - надолу е лесно. Аз и преди това съм си го мислил, но ако се наложат съкращения, защо да не се движа с колело, каза Симеон Дянков по повод с издадената от премиера Бойко Борисов заповед за забрана използването на лични шофьори и коли от министрите.

Борисов оправда мярката с желанието да бъдат спестени държавни пари и припомни, че е направил "метро като слънце".

Според финансовият министър държавата би спестила около 100 млн. лв., ако се съкратят тези разходи по транспорта.