Буднаера-Епохалнивремена: Новини и горещи теми от България и света
Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство
 
 
Избрани заявления за отказване от ККП
Китайските йероглифи за отказване от членство в Китайската комунистическа партия
Китайските йероглифи за отказване от членство в Китайската комунистическа партия (Epoch Times)
"Защо трябва да се оттегля от ККП? Защото е така зла"
Полицаи се оттеглят от партията насред политически промени
Аз съм полковник от армията, който сега знае истината за ККП
ДС напускат партията, предусещайки края

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Бележка: Директен превод на заявления на китайски граждани за отказване от Китайската комунистическа партия (ККП) и нейните принадлежащи организации. Заявления като тези се приемат в сайта на Da Ji Yuan (Да Джи Юен, оригиналното китайскоезично издание на Epoch Times). Движението за отказване, оттегляне или напускане на ККП, наричано ‘Tuidang’ на китайски език, започва в края на 2004 г., малко след като DJY публикува „Девет коментара за комунистическата партия“, поредица от уводни статии, които изследват природата и историята на ККП. Заявленията предоставят рядък и откровен поглед върху историята в процеса на нейното създаване: китайският народ обръща гръб на комунистическата партия, избирайки съзнанието пред потисничеството и започвайки мирно една нова епоха в Китай, епоха без ККП.

 

 

145 души обявят своите три оттегляния със поема

Злият призрак на комунизма загива
защото Небето го унищожава
Гигантската вълна на отказване
бърза да спасява хора
Деветте коментара смъкват
маската на злата партия
След отказването
хората изпитват голяма радост

Ние оповестяваме, че се отказваме от всички свързани със злата комунистическа партия групи. Декларираме, че подкрепяме Фалун Гонг и няма да се асоциираме със злата партия.

Zhu Xianguang, Zhu Mingguang, Shao Zhigang, общо 145 души.
Иджоу Сити, провинция Хубей
Юни 12, 2012 г., 06:37 ч.

Заявление за три оттегления

Роден съм в общество, управлявано от злата комунистическа партия. Бях дълбоко отровен от лъжите на тази зла партия и затова загубих човешката си природа и етичните норми, които всяко човешко същество трябва да притежава. С настоящото се разграничавам от комунистическата партия и се оттеглям от ККП, Младежката лига и Младите пионери.

Cai Meiman, Fa Минг, Wu Yongle и други, общо 19 души.
Юни 12, 2012 17:35

Искам отново да съм истински китаец

Аз съм от континентален Китай. Слушах моите роднини и прочетох много материали, които излагат истината за ККП. Отвратен съм от презрените и безсрамни престъпления, извършени от комунистическата партия. Сега се кълна в Бога, че искам да се откажа от Младежката лига и Младите пионери на ККП. Искам отново да бъда истински китаец. Нека Бог ме благослови!

Xiao Shan
Чунгчин, Китай
Юни 12, 2012 г., 10:52 ч.

Не искаме да загинем с партията

Ние знаем, че нечестивата комунистическа партия е стигнала до крайност в своето зло. Живот на злини има лош край и ние не искаме да загинем с партията. Обявяваме своето оттегляне от Младежката лига на злата комунистическа партия и Младите пионери.

Jin Erbao и Chun Jing
Юни 12, 2012 7:10 am

Искам да се откажа от злата ККП и нейните дъщерни организации

Аз съм ветеран. ККП е много корумпирани и не говори нищо друго освен лъжи. ККП никога не се е борила с японците [по време на т.нар. Дълъг марш през 1933-34], но се рекламира в цялата си пропаганда, че е участвала. Тя не се интересува въобще за народното благосъстояние.

Zhao Zhandong от Пекин, Китай
12 декември, 2011

Искам да се откажа от Китайската комунистическа партия

Аз съм юрист в Китай. Години на работа и житейски опит ми дадоха ясно разбиране за природата на ККП. Сега, открих вашият прекрасен прозорец [уебсайта на китайския Epoch Times] и тържествено декларирам, че именно сега се оттеглям от ККП. Искам да изоставя тази зла организация и да стана като новороден.

Tan Lilin
6 декември, 2011

Отказване от Младежката лига и Младите пионери

Аз съм стар човек, който е преминал през много от движенията на ККП. Когато бях в болница чух практикуващ Фалун Гонг да говори за това как ККП ги преследва. Научих също за отказването от ККП и нейните филиали. Вярвам в Бог и знам, че атеизмът на ККП е огромен грях. Сега заявявам, че се отказвам от Младежката лига и Младите пионери и избирам добро бъдеще за себе си.

Zhao Guo от Хейлонджянг, Китай
6 декември, 2011

Оттеглям се от ККП, Младежката лига и Младите пионери

Работя в телевизионна станция в Китай и съм виждал как ККП фалшифицира новини в продължение на много години. Инсценировки и злостни клевети срещу Фалун Гонг бяха нейните най-зли деяния. ККП неизбежно ще бъде наказана от Бога. Тържествено заявявам, че се отказвам от злата ККП, Младежката лига и Младите пионери, и всички обети в които съм се клел, когато се присъединих към тези организации, са невалидни.

Mingliang от Хейлонгджянг, Китай

Заявление за оттегляне от ККП и нейните дъщерни организации

Китайската нация е преминала през твърде много катастрофи и ние не можем да позволим на демоничната ККП да продължава да ни причинява мъки. Заявяваме, че се оттегляме от ККП и нейните дъщерни организации. Искаме да направим нещо, което да помогне за разпада на ККП.

Li Jinrong, Zhang Ruyi, Li Youping и още 11 други
12 декември, 2011

Желая да се оттегля от ККП

Живял съм в Шинджянг (Xinjiang) в продължение на много години. Свидетел съм на това, как Китайската комунистическа партия угнетява етноса Хан, избива уйгури и мами етническата група Хуей. Тя надминава всяка друга партия или сила в съвременната китайска история по убиване на хора и обезценяване на човешкия живот. Аз самият лично преживях размириците в Шинджянг, особено инцидента от 5-ти юли. За злата ККП няма разлика между убийството на един човек или на 10 000 души. Служителите на ККП се интересуват единствено от своята "стабилност". Правата за протест са напълно отнети от ККП. Не се осмеляваме да говорим, когато тя ни потиска, не се осмеляваме да се ядосваме, когато сме експлоатирани от ККП. Аз действително се надявам на нова политическа система и ръководството, така че животът ни да има стойност отново.

Xinxin
12/26/2011

ККП унищожава праведната природа на хората

Взаимоотношенията между хората в Китай са много лоши, защото ККП насърчава класовата борба. Те са мошеници, които са се специализирали в лъжа, измама, потискане и измъчване на невинни граждани. Аз твърдо се разграничавам от злата комунистическа партия и се отказвам от Младежката лига и Младите пионери.

He Yonghui

Юни 12, 2012 22:47

Войник от Тянанмън '89

Като войник бях изпратен на площад Тянанмън през 1989 г., но не застрелях никого по време на кръвопролитията от 4 юни. Бях принуден да се присъединя към Младите пионери, когато бях дете. За да започна нов живот обявявам, че се отказвам от всички организации на ККП.

Zhao Jinfu
В САЩ
Юни 12, 2012 г., 04:08 ч.

   
 
<< Напред   Назад >>