Ден 73: Протестиращите поискаха оставката и на Цвета Караянчева

.

Източник: БГНЕС

В пространството между сградите на правителството, президентсвото и парламента започна поредният 73-ия протест, на който граждани искат оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. С яйца бе замервана сградата на парламента, когато бяха показани кадри с дом №5 на Главния прокурор в Бояна.

20-22 часа: По традиция протестиращите се отправиха към Орлов мост.

.

“Джовани Фалконе живееше в казарма и бореше мафията, Гешев какво бори?”, попита от трибуната адвокат Николай Хаджигенов. Според юристът резиденцията на главния прокурор е обзаведена с билярдна маса, десетки телевизори и дори пиано.

Петдесет души от основателите на ГЕРБ в Шумен са напуснали партията, съобщи новината пред протестиращите Арман Бабикян. Той съобщи още, че нямат отговор от властта, защо Гешев живее в Бояна.

Проф. Велислав Минеков пък изброи европейските медии, в които е имало публикации за случващото се у нас. Повод за това бяха думите на депутата от ГЕРБ Тома Биков, според когото публикациите в европейската преса са платени. “Тяхната духовност се свежда само дотам – до парите”, смята скулпторът, който припомни, че днес опровержение на думите на Биков дойде и от Фондация “Конрад Аденауер”.

И тази вечер се излъчват видеа с участието на управляващите върху фасадата на сградата на Народното събрание. Протестиращите  скандираха "Оставка", когато бе показан дома на главния прокурор Иван Гешев в  Бояна.

..Протестиращите спряха движението в Триъгълника на властта.

..

Палатките на майките от "Системата ни убива" остават на тротоара пред Народното събрание.

Нова шатра обаче е разпъната пред сградата на президентството. Част от хората, които са я разпънали, също ще пренощуват тук.

От днес в Триъгълника на властта е разположена тента на част от организаторите, където между 14 и 16 ч се приемат жалби и сигнали на граждани, пострадали от корупция - както свързана с властта, така и със системата на МВР и прокуратурата.

19-20 часа: Новото сред исканията на протеста е  оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева заради насилственото извеждане на активисти на "'Системата ни убива" от сградата на парламента в сряда вечерта.

Участницитв протеста споделиха, че корупцията в България е нетърпима и че властта се опитва да заглуши протестите.

.

Нас ни управлява една корупционна схема, която непрекъснато се разраства, каза един от протестиращите пред БНР.

"Ние трябва да ги надвикаме, Европа трябва да ни чуе", каза друг от протестиращите.

Недоволни от управлението на държавата се събират на демонстрация под надслов ”Нас не ни е страх”. Протестиращите настояват и за дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори.

Вчерашният протест ще се запомни с окачването на плакат пред сградата на Народното събрание с напдис „Европа, сляпа ли си? Или си като него?“ На него бе изобразен колаж от снимки на премиера Борисов с високопоставени личности като германския канцлер Ангела Меркел, австрийския канцлер Себастиан Курц и френския президент Еманюел Макрон. Освен тях има и снимки на снимките, за които се смята, че са направени в Бояна. Такъв плакат бе поставен и пред сградата Европейската комисия в София на ул. „Георги С. Раковски“ 124.

И вчера фасадата на парламента се превърна в своеобразен киноекран, на който бяха показани кадри от отминалите протести, клипове с полицейско насилие и изказвания на Бойко Борисов и други представители на властта. Излъчи се и видео за това какви дрехи носи бившият вече министър на туризма Николина Ангелкова и колко струват те.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...