Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шпионска мрежа разкри полицейски началник

Полицейски началник отзамеделски рaйон на вътрешна Монголия твърди, че има голяма мрежа от шпиони, които могат да го информират за престъпления, „даже преди те да се случат”.

В интервю за държавната информационна агенция „Шинхуа”, Лиу Шингчен казва, че всеки полицай в неговия район трябва да създаде мрежа от 20 доносника.

Според последни данни, отдела му разполага с повече от 12 000 осведомители, казва още Шингчен. Тяхната задача е да следят хора, които според Шингчен създават „конфликти” или такива, които подават жалби до по-високи инстанции.

Жалбите са разрешени в Китай, но властите често измъчват или задържат жалбоподателите с цел подтискане на недоволството сред населението.

Шингчен казва, че неговия отдел е сменил подхода си и вместо да наказва хората, след извършване на престъпление, той „разрешава проблема, преди да се е случил”.

Според експерти броят на шпионите в големите китайски градове като Шанхай, Пекин и Шинджианг е вероятно много по-голям. Това е част от методите, които китайската комунистическа партия (ККП) използва да прекърши каквото и да форма на несъгласие сред масите.

Шингчен е член на ККП. Той работи в управление на държавна сигурност повече от 20 години.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!