Мустафа Карадайъ изостави семейството си

Retro.bg

Бившият лидер на ДПС има бебе от млада любовница

Бившият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ се е развел с жена си и вече има ново дете от младата си любовница, юристката Христина Атанасова. Общото им дете се родило около Нова година, а двамата родители били по-щастливи от всякога. Христина се е отдала изцяло на грижите за бебето и щастливия му татко, оставяйки кариерата си на заден план, писаха медии. Новината за личния живот на Карадайъ предизвика истински шок в политическите и обществените среди. Лидерът на ДПС, който доскоро се смяташе за стабилен и традиционен семеен човек, очевидно е направил рязък завой в личните си приоритети. 

Политикът и брат му Ахмед са отгледани от майка им Айше и сестра им Атидже, след като баща им загива при катастрофа през 1973 г., падайки с колата си в язовир „Въча“. Майка им сама построява дома им в село Борино, Смолянско. С жена си Джеврие Мустафа Карадайъ се познава още от детството, но се влюбват, когато са студенти. Те се женят, преди да завършат висшето си образование, а скоро след това се ражда първата им дъщеря Айсел. Тя е кръстена на баба си и покойния си дядо Сали, а името ѝ в превод от турски означава „сърна“. Според семейната традиция и желанието за голям род Мустафа и Джеврие имат и втора дъщеря – Джейлан, чието име символизира лунния път.

Разводът между Мустафа и Джеврие е преминал тихо, без голям медиен шум. „Ако някой беше казал на Джеврие, че съпругът ѝ ще я напусне, нямаше да повярва. Никога! Израснаха заедно, къща до къща, а после се ожениха. Имат две прекрасни дъщери, които днес не искат да виждат баща си. За тях той е предател. Джеврие е съсипана, сърцето ѝ е разбито и всички се чудим как оцеля след този удар“, споделят жители на Борино.

Семейството на политика отдавна е било наясно с извънбрачната му връзка с Христина Атанасова, но се надявали, че това е временно. Появата на бебето обаче се оказала последният удар, след който Джеврие окончателно прекъснала контактите си с бившия си съпруг.

Карадайъ, който ръководи ДПС от 2016 до 2023 г., сега преживява сериозна лична криза. Аферата с Христина Атанасова започнала още по време на брака му с Джеврие, но двойката умело избягвала публичното внимание. Христина обаче също попадна в скандал, след като излязоха публикации, че голяма част от дисертацията ѝ е плагиатствана – проверка със софтуер разкрива, че 43% от труда ѝ е преписан.

Младата майка на детето на Карадайъ е от Сливен и е била сътрудничка на дългогодишния депутат от ДПС Янко Янков. След като се разразява любовната афера, Карадайъ намира начин да я назначи на високопоставена длъжност.

Връзката на Карадайъ с Христина значително разклати неговия имидж на стабилен човек, който цени семейните ценности.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Мустафа Карадайъ изостави семейството си - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!