Оливия Нютън-Джон – идолът на едно цяло поколение

INTRIGI.BG

На 26 септември Оливия Нютън-Джон трябваше да навърши 76 години.Актрисата ни напусна след  дълга битка с рака. Родена е на 26 септември 1948 г., Кеймбридж, Великобритания. Преди повече от 40 години тя изпълни ролята на Санди в най-известният мюзикъл на всички времена – „Брилянтин“ и завладя сърцата на тийнейджърите в целия свят.

Тя изгрява на сцената през 1963г. Всичко започва с музиката. Първият солов албум издава през 1971г. Следват и първите хитове и успехи в класациите. Една от вечните класики, изпълнение от Оливия си остава парчето Let Me Be There.

През 1978г. Санди (Оливия) и Дани (Джон) се превръщат в една от най-харесваните екранни двойки в „Брилянтин“. А Оливия в една от най-желаните жени в света.

15 от нейните песни влизат в Billboard Hot 100, като 5 от тях достигат 1-во място. Награждавана е 4 пъти с Грами.

Последните думи и желание на Оливия Нютън-Джон са били отправени към почитателите ѝ с молба да не купуват цветя за мемориалните служби и погребението ѝ. Вместо това да дарят пари за фондацията ѝ, която събира средства за борба с рака, подпомагайки проучвания и изследвания на растения и билки, както и на холистични лечения.

Ще я помним все така лъчезарна и усмихната.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Оливия Нютън-Джон - идолът на едно цяло поколение - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!