Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Искът на Сидни Пауъл има 30 обвинения за анулиране на резултатите от изборите в Джорджия

Sidney Powell, author of the bestseller 'Licensed to Lie' and lead counsel in more than 500 appeals in the 5th Circuit, in Washington on May 30, 2019. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Сидни Пауъл, автор на бестселъра "Licensed to Lie" и водещ адвокат в над 500 апелации в 5-ти кръг, във Вашингтон на 30 май 2019 г. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Съдебно дело, водено от бившия федерален прокурор Сидни Пауъл, съдържа 30 твърдения за изборни измами и други незаконни и нередовни дейности и характеристики, свързани с общите избори през 2020 г. в Джорджия (pdf).

Твърденията, повечето от които се основават на свидетелски и експертни изявления, се отнасят до измами с бюлетини по пощата и преброяване на нередности и недостатъци, както и опасности за сигурността от системата за гласуване Dominion, използвана от щата.

В делото се твърди следното:

  1. Софтуерът, използван от машините на Dominion, е използван от агенти на злонамерени участници, като Китай и Иран, „с цел наблюдение и манипулиране на изборите“, включително изборите през 2020 г. Твърдението се основава на редактирана декларация на бивш анализатор на електронното разузнаване от 305-то военно разузнаване. 
  2. Свидетелят, чието име е редактирано от съображения за сигурност, твърди, че софтуерът, използван от Dominion, е предназначен за правителството на Венецуела с конкретната цел да фалшифицира изборите без риск да бъде хванато. Свидетелят заяви, че е част от  националната сигурност на бившия венецуелски социалистически диктатор Уго Чавес.
  3. Друг свидетел заяви, че е братовчед на бившия главен изпълнителен директор на Smartmatic, компанията, разработила софтуера, приет от Dominion. Той каза, че има лични знания, че изпълнителният директор е манипулирал компанията, „за да осигури изборите за Чавес на референдума през 2004 г. във Венецуела“, се казва в исковата молба.
    Той също така свидетелства, че изпълнителният директор Антъни Мугика „е получил десетки милиони долари за периода 2003–2015 г. от правителството на Венецуела, за да гарантира, че технологията Smartmatic ще бъде внедрена по целия свят, включително в САЩ“, се казва в иска.
  4. Сумите на гласовете, произведени от машините на Dominion, могат да бъдат манипулирани чрез въвеждане на злонамерен код само за „7 минути насаме с [машината за гласуване] и една отвертка“, според Андрю Апел, професор по компютърни науки и експерт по сигурността на изборите в Принстън.
  5. Бюлетината може да бъде развалена или променена от машината Dominion, защото „принтерът за маркиране на бюлетините е в същия път на хартията като механизма за депониране на маркирани бюлетини в прикрепената урна“, се казва в проучване на Университета на Калифорния - Бъркли. Това показва, че след като избирателят подаде бюлетина на машината, машината може да добави допълнителни марки върху нея.
  6.  Машините за гласуване са податливи на хакване или фалшифициране от разстояние, защото са свързани с интернет, въпреки че не би трябвало да бъдат.
    „Гласуващите машини могат да бъдат свързани към интернет чрез лаптопи, които очевидно имат достъп до интернет“, се казва в делото. „Ако един лаптоп е свързан с интернет, целият участък е компрометиран.“
    Свидетелят Хари Хърсти, финландски компютърен програмист и експерт по сигурността на изборите, каза: „Има доказателства за отдалечен достъп и дистанционно контролиране, което представлява сериозно нарушаване на сигурността.“
  7. Машините за гласуване имат дневници за дейности, които могат да бъдат презаписани, според Хърсти. Това означава, че хакери или злонамерени оператори могат да фалшифицират резултатите и след това да изтрият стъпките си.
  8. Роналд Уоткинс, експерт по софтуер и киберсигурност, който прегледа софтуерното ръководство на Dominion, заяви, че операторите на машините могат да променят настройката, за да изключат определени бюлетини от преброяване (въз основа на това колко от „балона“ са попълнени, за да покажат гласуване за даден кандидат). Сканирането на изключените бюлетини се поставя в отделна папка и операторът може да ги изтрие просто с помощта на Windows File Manager.
  9. Уоткинс каза, че за да докладва окончателното преброяване на гласовете, операторът на машината ще копира и постави папката „Резултати“ от машината на USB устройство (флашка).
    „Макар да е проста процедура, този процес може да е склонен към грешки и е много уязвим за злонамерени администратори“, каза той.
  10. Няма процедури, които да гарантират сигурността на флашките, използвани за отчитане на суми на гласовете от участъци. В един окръг на Джорджия са открити 3300 гласа на флашки, които не са качени в централната система за гласуване, се казва в исковата молба.
  11. Протоколът от изпитването и сертификатът на Държавния секретар за машините за гласуване са без дата.
  12. Smartmatic се изправя пред съдебни спорове за „бъгове“, за които се твърди, че са повлияли на междинните избори през 2010 и 2013 г. във Филипините, „повдигайки въпроси за измама и фалшификации“, се казва в иска.
  13. Между 31 559 и 38 886 отсъстващи бюлетини от републикански гласоподаватели са върнати, но не са преброени, показва анализ на експерта Уилямс Бригс, статистик и бивш професор в Медицинското училище в Корнел, базирайки се на телефонно проучване на потенциално засегнати гласоподаватели от екипа на Мат Брейнард, бивш член на кампанията на Тръмп.
  14. Между 16 938 и 22 771 републикански гласоподаватели са получили отсъстващи бюлетини, които те не са поискали, въз основа на същия анализ. Това показва незаконни искания за отсъствие, твърди искът.
  15. Въз основа на анализа на Брейнард за регистрация на избиратели и искания за промяна на адреса, 20 311 отсъстващи или преждевременно гласували в Джорджия са гласували, въпреки че са напуснали щата, което щата забранява.
  16. Джорджия е сключила незаконно споразумение с агенции на Демократическата партия, което преустановява ефективността на съпоставянето на подписите върху пликовете за отсъстващи бюлетини с подписи, записани от властите. Съвпадането на подписи е сведено „до широк процес на преценка, а не налагане на изискването за подпис, както се изисква по закон“, се казва в иска.
    Процедурата за съвпадане на подписите е повлияна от „насоки и учебни материали“, изготвени от Демократическата партия.
  17. Губернаторът Брайън Кемп незаконно упълномощава изборните служители да отварят външните пликове с отсъстващи бюлетини три седмици преди изборите. Законът на Джорджия „ясно забранява отварянето на отсъстващи бюлетини преди изборния ден“, се казва в иска.
  18. Новото ръчно преброяване в Джорджия е незаконно поради липса на законно наблюдение.
    „Окръзите с мнозинство от демократи не предоставиха на политическите партии и кандидатите, включително кампанията на Тръмп, никакъв значим достъп или действителна възможност за преглед и оценка на валидността на бюлетините изпратени по пощата по време на предварителните срещи“, се казва в иска.
    Твърдението се основава на множество свидетелски показания за повторно преброяване.
  19. Гласовете за президента Доналд Тръмп бяха поставени по време на преброяването в купища гласове за опонента на Тръмп, бившия вицепрезидент Джо Байдън. Твърдението се основава на многобройни свидетелски показания, както и на видео под прикритие, направено от Project Veritas, журналистическа организация с нестопанска цел под прикритие.
  20. Някои бюлетини от кутиите “Негласували” и „Йоргенсен“ бяха преместени в кутията „Байдън“. Един от свидетелите направи това твърдение.
  21. На много избиратели не беше позволено да отменят бюлетината си по пощата в деня на изборите и да гласуват лично. Един от свидетелите направи това твърдение.
  22. Същият свидетел твърди, че на много гласоподаватели е отказана възможността да гласуват директно в деня на изборите, "когато вече е получена бюлетина по пощата, но те не са изпращали тази бюлетина", се казва в иска.
  23. По време на преброяването не бяха проверени подписите върху пликовете с бюлетини, твърди свидетел. „Нито веднъж не станах свидетел на проверка или на участие на физическо лице в повторното броене, проверяващо подписите [в бюлетините изпратени по пощата]“, каза свидетелят.
  24. Някои окръзи всъщност не са преброявали бюлетините на ръка, а вместо това са използвали машини.
  25. Една партида бюлетини беше подозрително „изрядна“. Почти всички бяха за Байдън. Твърдението се основава на показания на наблюдател, който твърди за „20-годишен опит в боравенето с бюлетини“.
    „Забелязах, че маркировката за кандидатите в тези бюлетини е необичайно еднаква, може би дори от устройство за маркиране на бюлетини“, каза тя.
    Бюлетините също така “имаха леко предварително сгъване, за да могат лесно да се сгъват и разгъват в сканиращите машини.”
  26. Същият свидетел също така твърди, че в един участък в Милтън, Джорджия, изборните работници са били „помолени да се подпишат в списък за график в неделя, макар машините да не са били доставени до 2:00 ч. сутринта в изборния ден“.
    Освен това машините „не бяха запечатани или заключени, серийните номера не бяха това, което беше отразено в съответната документация“, каза тя.
  27. Много партиди бюлетини бяха „100% за Байдън“, твърди един свидетел.
  28. Същият свидетел също така твърди, „че водният знак върху най-малко 3 бюлетини е бил плътно сив, вместо прозрачен, което ме кара да вярвам, че бюлетината е фалшива“. Директорът на местните избори предложи обяснението, че въпросните бюлетини са от друг принтер.
  29. Властите излъгаха, твърдейки, че преброяването на гласовете е спряно в окръг Фултън поради „изтичане на вода, засягащо помещението, където се отчитат отсъстващите бюлетини“.
    „Единственото изтичане на вода, което се нуждаеше от ремонт в State Farm Arena от 3 ноември до 5 ноември, беше преливане на тоалетна, което се случи по-рано на 3 ноември. Това нямаше нищо общо със стаята за преброяване на бюлетините“, се казва в иска.
  30. След като всички са „изпратени вкъщи“, един свидетел „видял, че избирателните работници остават след тях, след като на хората им е било казано да напуснат“, се казва в исковата молба, в която се твърди, че няколко души са останали, за да продължат да броят бюлетините, без там да присъстват наблюдатели.

Искания

Съдебният иск изисква съдът да осъди Джорджия да направи следното:

  1. да десертифицира резултатите от изборите
  2. да не предава на Избирателната колегия понастоящем сертифицираните резултати от изборите
  3. вместо това да предаде сертифицираните резултати от изборите, в които се посочва, че Тръмп е победителят в изборите
  4. да задържи всички машини и софтуер за гласуване в Джорджия за експертна проверка от ищците
  5. да не брои гласовете, получени или таблицирани от машини, които не са сертифицирани съгласно изискванията на федералния и щатския закон
  6. да предаде 36-часови кадри от охранителните камери на всички помещения, използвани в процеса на гласуване в State Farm Arena в окръг Фултън.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.theepochtimes.com/s

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!