Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Консулствата на ККП участват пряко в преследването на Фалун Гонг (Снимки)


Унгарски член на Парламента определи намесата на ККП като “най-абсурдният момент в политическата й кариера“.

(Minghui.org) Китайската комунистическа партия (ККП) не пощади усилия за разширяване на преследването на Фалун Гонг в чужбина, откакто започна да потиска тази медитативна практика през юли 1999 г. Подобни случаи се наблюдават един след друг по целия свят.

Както беше съобщено от Minghui по-рано, Държавният секретар на САЩ Майк Помпео произнесе реч по китайските въпроси в законодателния орган на щата Уисконсин на 25 септември 2020 г. По-специално той разкри и осъди намесата на ККП и нарушаването на резолюция, приета в Калифорния в подкрепа на Фалун Гонг.

Държавният секретар Майк Помпео осъжда намесата на ККП в законодателния орган на Калифорния

С оглед на това как ККП използва посолствата и консулствата си в чужбина, за да влияе, прониква и разширява преследването на Фалун Гонг в чужбина през последните две десетилетия, станалото в Калифорния в никакъв случай не е изолиран случай, а част от систематичните кампании на ККП.

Китайски консулства в САЩ: Система за самовъзвеличаване и потискане

Помпео даде два примера в речта си. Първият беше относно имейл, изпратен от консула на ККП в Чикаго до председателя на камарата на Сената на Уисконсин Роджър Рот през февруари тази година, с искане от законодателния орган на Сената да приеме резолюция, в която да се похвали реакцията на Китай относно коронавируса. Към имейла е приложена и предварително написана резолюция. Рот помислил, че това е някакво измама и изтрил имейла. По-късно обаче той получил последващ имейл от консула на ККП с преработена версия на резолюцията, която трябва да бъде предложена. Този път Рот отговаря на имейла с една дума: „Луди“.

Сенатор Рот не спира дотук. Вместо да се подчини на искането на ККП, той предлага резолюция в обратна посока, заявявайки, че „Комунистическата партия на Китай умишлено и преднамерено заблуждава света за коронавируса в Ухан“.

„Ако китайското правителство действаше по по-ефективен, прозрачен и отговорен начин, случаите на вирус по целия свят можеше да са с 95 процента по-малко“, пише Рот.

Помпео е съгласен: „Възникват неудобен набор от въпроси, когато се замислим какво прави Китайската комунистическа партия чрез своите посолства тук, в Съединените щати. Но това, което се случи тук, в Уисконсин, се случва по целия свят. Това се случва в целите САЩ. Това се случва в държавните офиси в цяла Америка."

За илюстрация той даде друг пример. През 2017 г. сенатор от Калифорния предлага законопроект, просто изразяващ подкрепа за практикуващите Фалун Гонг в Америка и Китай. Китайското консулство в Сан Франциско отговаря, като пише писмо до законодателния орган на щата, денонсирайки Фалун Гонг и твърдейки, че законопроектът може „дълбоко да навреди на отношенията на сътрудничество между щата Калифорния и Китай, и сериозно да накърни чувствата на китайците и огромната китайска общност в Калифорния."

За съжаление Сенатът на щата Калифорния поддава на натиска на ККП и отлага предложения законопроект.

Европейски парламентаристи получават заплашително писмо

Според доклад на Minghui.org, 26 шведски парламентаристи, подписали съвместно изявление в подкрепа на Фалун Гонг, призоваващо за прекратяване на преследването, са получили имейл от китайското посолство. В допълнение на клеветите срещу Фалун Гонг, имейлът отправя заплахи и се заканва да унищожи репутацията на парламентаристите.


Никлас Малмберг, шведски парламентарист

На 19 август шведският депутат Никлас Малмберг разкри на личната си страница във Facebook, че е получил имейл от посланика на ККП за участие в съвместно изявление в подкрепа на Фалун Гонг. В допълнение към клеветата на Фалун Гонг, имейлът заплашва и репутацията на депутата. Това предизвиква недоволство срещу ККП от всички сфери на живота в Швеция. Те заявяват, че сплашването и заканите на ККП ги карат да подкрепят още повече практикуващите Фалун Гонг и да чувстват неотложността да подкрепят човешките права в Китай.

Дейвид Лега, член на ЕП

 Лота Джонсън Форнарве, шведски депутат в ЕП

Членът на Европейския парламент Дейвид Лега и шведският депутат Лота Джонсън Форнарве преживяват същото. "Нашето отношение е много ясно", казва Лега в неотдавнашно интервю, "посланик, използващ този вид сплашване и закани в опита си да промени свободата на словото в нашата демократична държава, не е добре дошъл тук."

Лота Джонсън Форнарве заяви, че Китай е под контрола на тоталитарен режим, който извършва жестоки престъпления срещу правата на човека. „ККП не се движи в правилната посока. За нас политиците е важно да упражняваме натиск върху Китай и да критикуваме нарушенията на правата на човека“, обясни тя.

Посланикът на ККП е поискал лична среща с тях по този повод, но му е било отказано.

Бернадет Шел, унгарски депутат (видео снимка от NTDTV)

Подобен инцидент се случва и в Унгария. Според доклад на NTDTV Бернадет Шел, член на унгарския парламент, коментира, че е получила писмо от китайското посолство в Будапеща на 19 август, и казва, че това е „най-абсурдният момент в политическата й кариера“.

В писмото китайското посолство заявява, че изразява съжаление и категорично се противопоставя на подписването на съвместно изявление в подкрепа на Фалун Гонг. Шел казва, че е публикувала писмото във Facebook: „Унгарски избран член на парламента получава писмо от посолство на друга държава, в което й се казва какво да прави; казвайки й какво може да се подпише и какво не - това е изключително ненормално."

„Европа и много други демократични държави в света вярват в свободата на религията и че хората не трябва да бъдат затваряни и преследвани за духовната им вяра“, каза тя.

Намеса в представленията на Shen Yun

През последните 21 години, когато Фалун Гонг беше жестоко преследван в Китай, ККП широко използва своите посолства и консулства в чужбина, за да заплашва политици в демократичните страни, които са показали подкрепа за Фалун Гонг. Това е така, защото основните теории на комунизма, като омраза и насилие, в основата си противоречат на принципите на Истина, Доброта и Търпение, които практикуващите Фалун Гонг следват.

Друг пример е намесата на ККП в представленията на Shen Yun, шоу за сценични изкуства, основано на традиционната китайска култура. Например, на 20 януари 2010 г. Shen Yun Performing Arts пристига в Литъл Рок, Арканзас, САЩ в 19:30 ч., за да изнася представление в Музикалната зала на Робинсън Център, най-добрият театър в района.

Преди представлението ръководството на театъра получава писмо от китайското консулство в Хюстън, в което то клевети компанията за изпълнителски изкуства Shen Yun. Театърът разкрива злокобното действие на консулството на ККП и докладва писмото на Федералното бюро за разследване (ФБР).

В писмото от 13 страници ККП не само многократно използва типичните си лъжи, но също така включва клеветническо съдържание от чуждестранни медии, контролирани от ККП. В края на писмото консулството на ККП иска от театъра да откаже да предоставя мястото за представление на Shen Yun.

Джим Райс, ръководител на операционната служба на Little Rock Convention и Visitors Bureau, споделя, че се чувстват наистина изненадани, тъй като никога досега не са получавали писма от подобен род, както и че това е напълно в разрез с нормата. „Без значение кой ни оказва натиск или заплахи, ние ще направим това, което смятаме за правилно. Горд съм, че Shen Yun е тук." Подобни инциденти са се случвали и в много други градове по света, където Shen Yun организира спектакли.

Многобройни случаи на тормоз от страна на ККП върху представленията на Shen Yun са изброени в глава 8 от книгата „Доклад на Мингхуей: 20-годишното преследване на Фалун Гонг в Китай“ (Minghui Report: The 20-Year Persecution of Falun Gong in China).

Насърчаване на омраза в чужбина

ККП никога не е спирала да разпространява лъжи и да разпалва омраза чрез агенциите си в чужбина, откакто е започнала преследването на Фалун Гонг през юли 1999 г. След като ККП организира т. нар. инцидент на „самозапалване“ на площад Тянанмън в началото на 2001 г., много посолства и консулства на ККП в чужбина организират спонсорирани от правителството чуждестранни китайски студенти и учени, да гледат видеозаписите на китайската централна телевизия (CCTV) за тази измама, и да организират семинари за критикуване на Фалун Гонг.

Например, Генералното консулство на ККП в Хюстън организира китайски студенти от Университета в Хюстън, Университета на Райс и Тексаския медицински център посредством Асоциацията на китайските студенти и учени (CSSA) и асоциации на възпитаници от Пекинския университет, Университета Цинхуа и Пекинския нефтен университет, както и финансирани от правителството гостуващи учени, да гледат инсценирания инцидент „Самозапалване“ и да осъдят Фалун Гонг.

Тогавашният генерален консул на ККП Джан Чунсян атакува Фалун Гонг на форума и кара участниците във форума да разпространяват лъжите на ККП сред други студенти, техни колеги и американски приятели. Ян Мейхуа, ръководител на образователната секция, заявил, че се надява всички чуждестранни китайски студенти в Хюстън да „отхвърлят Фалун Гонг“ и „да убедят практикуващите Фалун Гонг да денонсират практиката възможно най-скоро“.

Според друг доклад на Minghui.org, през февруари 2001 г. членове на Асоциацията на китайските студенти и учени (CSSA) в Хюстън са участвали в симпозиум срещу Фалун Гонг в китайското консулство в Хюстън. В статия на Cheng Xusen, публикувана в CSSA-SUNDERLAND, също се споменава, че CSSA организира дейности срещу Фалун Гонг в сътрудничество с консулството на ККП.

На 26 май 2007 г. Образователната секция на Генералното консулство в Хюстън провежда семинар, в който участват президенти на CSSA в Тексас и Луизиана, които се хвалят на служителите на посолството за това как „потискат вражеските сили“.

На 20 юли 2001 г., само една седмица след като Пекин получава правото да бъде домакин на Олимпийските игри, Генералното консулство на Китай в Хюстън провежда симпозиум за чуждестранни китайски учени и местни китайски представители в Хюстън, за да се „отпразнува горещо успешната кандидатура за Олимпийски игри в Пекин и разкрие и разкритикува Фалун Гонг."

Черни списъци и отказ за удължаване на паспорти

Освен това посолствата и консулствата на ККП активно провеждат политика на преследване от кликата на Цзян Цземин и имат черни списъци на практикуващи Фалун Гонг в чужбина. Те използват такива черни списъци, за да преследват и тормозят практикуващи Фалун Гонг, като отказват да удължават паспортите им или задържат паспортите им без причина.

Например, Уанг Йоншен, който е научен работник в Университета на Хюстън, отишъл в китайското консулство в Хюстън, за да удължи паспорта си. Служител с фамилия Сю казал на Уанг: „Не можем да ви дадем паспорта сега, защото все още практикувате Фалун Гонг." Той също така казал на Уанг, че трябва да изчака одобрението от Китай, преди да може да му даде паспорта.

На 2 септември 2003 г. практикуващата Фалун Гонг Танг Джиан отишла в китайското консулство в Хюстън, за да удължи паспорта си. Консулът Ян Джуофан й се обадил и я заплашил, че ще откаже да удължи паспорта й. Той също така казал на Танг да не практикува Фалун Гонг или да не протестира пред китайското консулство.

Подобни инциденти се случват на много места. Агенциите на ККП в чужбина също разпространяват клеветническа информация в западните страни и им предоставят черни списъци, за да попречат на практикуващите Фалун Гонг да влязат в тяхната страна. В някои случаи практикуващи Фалун Гонг са били задържани или на летището, или след влизане в страната.

Наемане на хулигани да атакуват практикуващи Фалун Гонг

Главата „Преследвания извън Китай“ в книгата „Доклад на Минхуей: 20-годишното преследване на Фалун Гонг в Китай“ разкрива случаи, при които членове на китайските посолства и консулства в Австралия, Канада, Ню Йорк и Чикаго директно нападат практикуващи Фалун Гонг както словестно, така и физически. Докладът разкрива и 26 метода, използвани от агенциите на ККП в чужбина за преследване на практикуващи Фалун Гонг чрез шпиони, чуждестранни китайци, студенти или наети местни хулигани.

 Практикуващи Фалун Гонг биват нападани и тормозени, докато седят мълчаливо пред консулството на ККП в Хюстън

Според доклад от Minghui.org, вечерта на 30 юни 2002 г., когато практикуващи Фалун Гонг медитират мълчаливо пред китайското консулство в Хюстън в знак на протест срещу преследването, двама мъже на възраст около 30-40 години разглеждат отблизо лицето на всеки практикуващ и след това си тръгват. Около 21:30 ч. внезапно някой от преминаваща кола напада седящите в медитация практикуващи Фалун Гонг, като хвърля яйца по тях. Яйцата удрят гърдите на медитиращ мъж, а медитираща жена е ударена в крака. Практикуващите Фалун Гонг съобщават за инцидента на местната полиция и ФБР.

По света има всякакви китайски организации, като търговски камари, сдружения на съграждани и т.н. Повечето от тях действат като задгранични политически инструменти и агенти на ККП. Например Асоциация на жителите на Уенжоу, Асоциация на жителите на Фуджоу и Асоциация на жителите на Шанхай в Ню Йорк са пряко контролирани от ККП.

Китайски общности като Чайнатаун ​​в Ню Йорк и Флашинг са били „опора“ на ККП в продължение на много години. Обединените китайски асоциации от Източните щати (известни преди като Обединени китайски асоциации в Ню Йорк) също приемат поръчки от китайското консулство в Ню Йорк. След като ККП стартира преследването на Фалун Гонг, Лианг Гуанджун, председател на асоциациите, активно сътрудничи на консулството на ККП в клеветите срещу Фалун Гонг и дори стига дотам, че директно атакува практикуващи Фалун Гонг.

На 17 май 2008 г., съгласно указанията на Пенг Кей, тогавашния генерален консул на ККП Ню Йорк, няколко „сдружения на градове“ наемат стотици хора, за да обсадят практикуващи Фалун Гонг по време на мирен митинг във Флашинг, Ню Йорк. Тази атака срещу практикуващите Фалун Гонг там продължава повече от 20 дни.

САЩ затварят консулството на ККП в Хюстън

В интервю за New York Post на 23 септември тази година американският Държавен секретар Майк Помпео заяви, че китайското консулство в Ню Йорк е шпионски център и се очаква да бъдат арестувани още шпиони и дипломати.

 Консулството на ККП в Хюстън изгаря документи в огромно количество, след като е уведомено, че ще бъде затворено (видео снимка)

На 21 юли правителството на САЩ уведомява Генералното консулство на Китай в Хюстън, че трябва да бъде затворено в рамките на 72 часа и целият персонал на консулството трябва да бъде върнат в Китай.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Морган Ортагус обясни, че решението за затваряне на китайското консулство в Хюстън е взето с цел защита на интелектуалната собственост и личната информация на американците.

Още същата вечер, на 21 юли, китайското консулство в Хюстън започва да изгаря голямо количество документи в своята сграда, което кара жителите наблизо да се обадят в полицията и пожарната служба, тъй като смятат, че сградата гори. Но когато пожарникарите пристигнат на мястото, служителите на китайското консулство им отказват влизане в сградата. Кадри от голяма височина, излъчени от местна телевизия, показват, че 6 или 7 големи контейнера в открития комплекс на китайското консулство са пълни с горящи документи. По странно стечение на обстоятелствата две седмици по-късно, според Epoch Times, на 6 и 7 август китайското консулство в Ню Йорк извиква професионалната компания за раздробяване на документи USA SHRED, за да унищожи също огромни количества документи.

Американският конгресмен Дан Креншоу заяви на 24 юли, че последният ход на Държавния департамент за затваряне на китайското консулство в Хюстън трябва да напомни на хората, че ККП не е добър играч. Китайското консулство гори документи, за да унищожава доказателства. Той каза, че китайското консулство в Хюстън е основен център за кражба на интелектуална собственост, хакерство и извършване на операции за влияние.

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!