Следвайте "Буднаера" в Телеграм

USCIS реши да не дава гражданство на членове на Китайската комунистическа партия 

(Minghui.org) Службата за гражданство и имиграция на САЩ (USCIS) публикува ново политическо решение от 2 октомври, в което се казва, че няма да се дава гражданство на членове на комунистическата партия или друга тоталитарна партия.

В него се казва: „Членството или връзката с комунистическа партия или която и да е друга тоталитарна партия е непоследователно и несъвместимо с Натурализационната клетва за вярност към Съединените американски щати, която включва ангажимент за “подкрепа и защита на Конституцията и законите на Съединените щати.””

Законно постановление на USICS за недопустимост на членове на комунистическата или която и да е друга тоталитарна партия.

Този закон съществува отдавна и USCIS наскоро процедира с прилагането му, твърди адвокатът по имиграция Джън Чунчжу, с който наскоро са се свързали няколко китайски граждани, на които USCIS е отказала имиграция или визи.

Актуализация на Закона

Според USCIS това е актуализация на съществуващия закон „за справяне с недопустимостта въз основа на членство или принадлежност към комунистическата или друга тоталитарна партия“.

„Основанието за недопустимост на имигранти с членство в комунистическа или друга тоталитарна партия е част от по-широк набор закони, приети от Конгреса за справяне със заплахите за безопасността и сигурността на Съединените щати“, пише в закона, „Неговата първоначална цел беше да се защитят САЩ от неамерикански и подривни дейности, които се смятаха за заплаха на националната сигурност."

Общо казано, всеки имигрант, който е или е бил член на или е свързан с комунистическата или друга тоталитарна партия (или нейно подразделение или филиал), било то местна или чуждестранна, не може да бъде допуснат.

Всъщност Конгресът е приел Закона за имиграцията и гражданството (Immigration and Nationality Act / INA) още през 1952 г., разрешавайки изключването на всички чужденци, имигранти или неимигранти въз основа на членство или принадлежност към комунистическата или друга тоталитарна партия.

INA 212 също е посочен в американския Кодекс 8 U.S.C. 1182: „Всеки имигрант, който е или е бил член на или е свързан с комунистическата или която и да е друга тоталитарна партия (или нейно подразделение или филиал), вътрешна или чуждестранна, не се допуска”.

„Разпоредбите за натурализация съдържат отделно, но свързано основание за недопустимост на чужденец, който е бил член (или е свързан с) комунистическата или която и да е друга тоталитарна партия в рамките на 10 години от кандидатстването и полагането на Клетвата за вярност.“

Отхвърлени молби

В постинг на Twitter от 17 септември, имиграционния адвокат Джън Чунчжу описва случая на един от своите клиенти, американски гражданин. Когато бащата на клиента му потвърдил членството си в Китайската комунистическа партия (ККП) на митницата, на него му било отказано влизане в САЩ, а също така неговата  10-годишна виза е била отменена. Освен това неговата молба за имиграция в САЩ също е отказана поради принадлежността му към ККП.

Друг китайски гражданин, който нарича себе си г-н Ф., разкрива в онлайн постинг, че по време на интервю за зелена карта той и съпругата му са били попитани поотделно дали са членове на ККП.  Той пише, че имиграционният служител, който го е интервюирал, е поискал да види доказателства за неговия проактивен отказ от ККП, като не е приел факта, че г-н Ф. е спрял да плаща партиен членски внос и по този начин пасивно се е оттеглил от ККП.

Прекъсване на връзките с ККП

Адвокат Джън посъветвал клиента си да напусне ККП възможно най-скоро и да предостави документация за това на служителите от имиграцията. Той каза, че политиката на недопустимост на членове на комунистическата партия съществува от десетилетия, но се прилага сериозно едва отскоро.

Прикриването от страна на ККП на огнището на коронавирус-пандемията, новият Закон за национална сигурност в Хонконг и продължаващата враждебност на ККП към Тайван са някои от факторите, които мотивират правителството на САЩ да преоцени отношенията си с ККП и нейните членове.

Йи Ронг, представител на Центъра за глобално напускане на ККП (Tuidang) в Ню Йорк, каза, че тя и други доброволци от години работят за повишаване на осведомеността относно жестокостта на ККП спрямо китайците, особено спрямо практикуващите Фалун Гонг.

Според информация на Epoch Times, близо 365 милиона китайци са напуснали ККП и свързаните с нея организации след публикуването на “Девет коментара за комунистическата партия” през 2004 г.. Йи каза, че може да се напусне ККП и да се получи доказателство за това (като показаното по-долу), като се посети уебсайта www.tuidang.org

Пример за сертификата, удостоверяващ напускане на ККП

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!