Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп заклейми китайските COVID-19 лъжи в огненото обръщение пред ООН

На фона на последните санкции на Тръмп за Huawei и определянето му на WeChat и TikTok като "заплахи за сигурността", китайският президент Си Дзинпин премина в офанзива. В обръщение към ООН Си призова да се противопоставим на протекционизма и да настояваме за откритост и полза за всички.

За да могат да се осъществят ГЛОБАЛНИТЕ АМБИЦИИ НА КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

Тръмп се обърна по-директно към Пекин в своята реч, която завърши с призив да се „държи Китай отговорен за действията му“ във връзка с все още бушуващата пандемия на коронавируса.

Тръмп заяви, че измамите на COVID-19 в Китай включват "разрешаване на самолети да излитат от Китай и да заразяват света ...". Той добави, "Китай осъди забраната ми за пътуване до тяхната страна, дори когато те отмениха вътрешните полети и заключиха гражданите по домовете им."

„Китайското правителство и Световната здравна организация - която на практика се контролира от Китай - фалшиво заявиха, че няма доказателства за зараза от човек на човек“, каза още Тръмп.

„По-късно те лъжливо казаха, че хората без симптоми не разпространяват болестта ...“, допълни той, огласявайки списък на грубото поведение на Китай и неговото въздействие върху света.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!