Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп изпълни заканата си! Удари про комунистическите социални медии с Изпълнителна заповед!

По време на пресконференция президент Тръмп подписа изпълнителна заповед, която притиска социални медийни компании като Facebook, Google и Twitter да спрат да показват политически пристрастия. Целта на заповедта е да се премахне „Защитния щит“, от който се възползват тези платформи благодарение на раздел 230 от Закона за благоприличие на комуникациите от 1996 г.

Изпълнителната заповед също така изисква от Министерството на правосъдието да работи с държавни агенции, за да се увери, че те прилагат закона за "измамни" бизнес практики. Президентът добави, че компаниите за социални медии са „равносилни на монопол“ и са имали неограничена власт да оформят и променят общественото мнение.

Когато Twitter маркира туитове като „дезинформация“, те престават да бъдат платформа и ефективно се превръщат в „редактор с гледна точка“. „Това, което са избрали да популяризират или игнорират, не е нищо друго освен политически активизъм“, заяви Тръмп. „Тази цензура представлява заплаха за самата свобода - представете си, ако вашата телефонна компания е редактирала вашите текстови съобщения или е блокирала вашите телефонни обаждания.“

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

AG Barr, който също присъстваше на пресконференцията, каза, че раздел 230 "е отишъл отвъд първоначалното му намерение ... целта му беше да позволи на уебсайтове, които действат практически като табла за обяви, да не носят отговорност за информация на трети страни ...". Когато те „кюрират“ колекцията си и започват да „цензурират“ определено съдържание, те стават издатели и не трябва да имат правото на същия вид щит, който е поставен по-рано. Той също така обясни как изпълнителната заповед създава "процедура за правилата на Федерална комисия по съобщенията", за да се опита "да върне първоначалното тълкуване" на раздел 230.

Той насърчи и генералните държавни адвокати да излязат с "модел" на законодателство, което да разгледа това на държавно ниво.

"В момента платформите за социални медии като Twitter се ползват от защитена отговорност, защото те са "неутрална платформа "- каквато те не са ... социалните медийни компании, които се занимават с редактиране или цензура, ще бъдат лишени от този щит, а компаниите ще бъдат наказвани, ако участват в каквито и да било "измамни" действия. На федералните агенции също ще бъде забранено да купуват реклами на тези платформи.

Тръмп каза още, че очаква правни предизвикателства срещу заповедта, но вярва, че Белият дом ще се справи "добре" с тях.

“Тези компании се разрастваха, защото се издържаха като публичен форум ... но сега, когато се превърнаха в тези много мощни мрежи, те се промениха и използват тази пазарна сила за налагане на конкретни гледни точки, каза той. Това трябва да се решава не само чрез заповедта, но и при съдебни предизвикателства и законодателството на Капитолийския хълм.

Консерваторите смятат, че на тези платформи не трябва да се допуска да се показват толкова пристрастия в полза на либералите и прогресивните политически възгледи.

В истински Тръмп дух, президентът се обърна към традиционните медии, че ако отразяването на неговото президентство в пресата е "справедливо", той ще изтрие акаунта си в Twitter.

По време на пресконференцията, Тръмп коментира относно интегритета на Yoel Roth, началник на Отела за интегритет на Twitter, който е правил истерични изявления в собствения си акаунт в Twitter, настоявайки, че в Белия дом има "действителни нацисти". 

"Ако ще имате такъв човек да взема тези решения ... Смятам, че трябва просто да го затворим, що се отнася до мен", каза Тръмп и добави, че ще трябва да провери как законно може да се да затвори Twitter.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!