Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шокиращо! САЩ ще е част от Китай, твърдят китайски тролове

(Minghui.org) Китай разполага с огромна интернет армия, която да контролира общественото мнение и да прокарва своята идеология. Известна като „50-центова армия“, тя се състои от граждани, наети от пропагандни отдели срещу 50 цента за постинг в интернет.

Сега китайският режим планира да наеме още 10 милиона тролове, включително 4 милиона от колежи и още 6,23 милиона от обществото, за да разгърне информационната си война в коронавирусната пандемия.

Според разследване на Министерството на правосъдието на Тайван, от края на февруари има значителен прилив на фалшиви новини относно пандемията на коронавирус, като 70% от новините идват от Китай.

Централната агенция за новини на Тайван дава конкретен пример за такива фалшиви новини. На страница във Фейсбук нетизен на име “Sun Xiaochuan” публикува следното съобщение: „Военните поеха контрола над Тайпе. Администрацията на Цай изгаря хора, които са се заразили с болестта". Той също прилага лошо манипулирано изображение на пожар пред сградата на президентския офис в Тайпе.

Друг акаунт в Twitter също с името „Sun Xiaochuan“ публикува фалшиви снимки на починали пациенти от коронавирус, като твърди, че епидемията в южния град Тайнан е била толкова ужасна, че в реката са плавали трупове.

На китайската социална мрежа WeChat група с името „Избрани творби на Мао Цзедун“ публикува съобщение относно САЩ.

В съобщението се казва: „Епидемията в САЩ се задълбочава. Всеки щат се бори с коронавируса сам и им липсват ресурси. Най-вероятният резултат е, че всеки щат ще се отдели от федерацията и ще потърси помощ от Китай. Разпадането на Съветския съюз отпреди 29 години ще се случи сега в САЩ.“

И продължава: „Това означава, че всеки щат ще може да сложи печата си върху щатските долари и да направи това валута на своя щат, т.е. нюйоркски долар, калифорнийски долар и т.н. Другите държави ще си вземат обратно златото, което съхраняват в Ню Йорк. Американската армия и ВВС ще бъдат разградени до армия на всеки щат.

Американският флот също ще бъде разпуснат и ще стане флот на щатите по Тихоокеанския и Атлантическия бряг. Десетте самолетоносачи, собственост на САЩ, ще бъдат придобити от китайския флот в замяна на доставки за борба с епидемията. Освен това, някои щати ще кандидатстват за присъединяване към Китай, ставайки членове на Китайската социалистическа република. Под ръководството на новата Китайска социалистическа република в света вече няма да има войни и човечеството ще се възвърне към мир".

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!