Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държавният департамент на САЩ призовава Китай незабавно да спре преследването на Фалун Гонг

Michael Pompeo, United States Secretary of State

Майкъл Помпео, държавен секретар на Съединените щати, излезе с изявление на 20 юли 2020 г., призовавайки Китайската комунистическа партия (ККП) незабавно да спре преследването на Фалун Гонг.

В изявлението, публикувано на уебсайта на Държавния департамент на САЩ, Помпео осъди опита на ККП да ликвидира Фалун Гонг, духовна практика, основана на принципите на Истина-Състрадание-Търпение. Той каза, че практикуващите Фалун Гонг са мирни и се стремят към правото да упражняват своята вяра в Китай. Обширните доказателства сочат бруталността на ККП срещу практикуващите през последните 21 години.

Призоваваме правителството на КНР незабавно да прекрати порочните злоупотреби и малтретиране на последователи на Фалун Гонг

Пълен текст на изявлението:

21 години от преследването на Фалун Гонг от правителството на КНР

Изявление за пресата

Майкъл Р. Помпео, Държавен секретар

20 юли 2020 г.

От 1999 г. Комунистическата партия на Китай (ККП) се стреми да ликвидира Фалун Гонг, духовна практика с произход от Китай, и нейните мирни практикуващи и защитници на правата на човека, които се борят за правото си да упражняват своите убеждения. Обширните доказателства показват, че правителството на КНР продължава да потиска и злоупотребява с тази общност и до днес, включително съобщенията за изтезания на практикуващи Фалун Гонг и задържане на хиляди.

Миналата година приветствах д-р Юхуа Джанг, една от многото оцелели (последователи на) Фалун Гонг от кампанията на преследване на ККП, на световната среща за насърчаване на религиозната свобода. След като преживява това, което тя определи като изтезание, докато е била в трудов лагер и затвор в Китай, тя се застъпва от името на своя затворен съпруг Ма Дженю, който е изтърпял месеци на изтезания, защото отказва да се откаже от убежденията си във Фалун Гонг.

Призоваваме правителството на КНР незабавно да прекрати порочната злоупотреба и малтретиране на практикуващите Фалун Гонг, да освободи хвърлените в затворите заради техните убеждени, като Ма Дженю, и да даде отговор за местонахождението на изчезналите практикуващи. Двадесет и една години преследване на практикуващите Фалун Гонг е твърде дълго и трябва да приключи.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org/

https://www.state.gov/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!