Райна Кабаиванска се възхити от "Шен Юн": "Това е вълшебство!"

Райна Кабаиванска спектакъл Шен Юн

(NTD Television)

Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

Световноизвестната българска оперна певица Райна Кабаиванска посети спектакъла на "Шен Юн" в последния ден на посещението му в италианския град Модена, на 19 януари 2020 г.

Легандарното сопрано похвали артистите от "Шен Юн" за "съвършенството", "професионализма" и "магията" на представлението, и им благодари, че са я направили съпричастна към възраждането на традиционната китайска култура.

"Това е вълшебство!", възкликна Кабаиванска след шоуто, в интервю за телевизия NTD, което може да видите тук: https://www.ntdtv.com/b5/2020/01/20/a102756763.html

"Преживях истинска магия от цветове, хармония и съвършенство. Гледала съм много представления, много балети, но такъв професионализъм е истинска рядкост. Наистина се радвам, че бях част от тази магия!"

Според оперната прима, зад спектакъла стои духът на древен Китай, и той ръководи целия екип от близо 80 танцьори, певци и изпълнители от оркестъра, обединяващ традиционни китайски и западни симфонични музикални инструменти.

Билети за световните представления на Шен Юн ––– Повече за Шен Юн

"Да видя как духът на древен Китай се преражда пред мен, е голямо откритие, затова казвам 'благодаря' на организаторите!"

Райна Кабаиванска е считана за един от най-уникалните оперни гласове на 20-и век и артист с безпогрешна техника. След дебюта си през 1961 г. в Миланската скала, певицата прави бляскава кариера с изяви в Ковънт Гардън в Лондон, Метрополитън опера и Карнеги Хол в Ню Йорк, Парижката опера, Дойче Опер в Берлин, Софийската опера, Большой театр в Москва, операта в Токио и много други.

Сега Кабаиванска е професор в Академия Киджана в Сиена, Италия, в Музикалния институт "Веки-Тонели" в Модена, Италия и в Нов български университет в София.

Турне на "Шен Юн" '2020: световен калибър с българско участие

Театър "Лучано Павароти" в Модена стана домакин на четири представления на базираната в Ню Йорк, САЩ компания за сценични изкуства, поела мисията да възроди традиционната китайска култура от времето на великите императори и изгубена през последните десетилетия на комунистическо управление.

Спектаклите в Модена са част от световното турне на "Шен Юн" за 2020 г. Модена е петият поред италиански град, в който шоуто гостува тази година. След изцяло продадени представления във Флоренция, Генуа, Модена, Неапол и Удине, трупата от топ изпълнители се насочва към Милано, където ще изнесе осем представления между 4 и 8 март.

Успоредно с Европа, седемте трупи на "Шен Юн" представят изцяло нова програма в САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Перу, Австралия, Нова Зеландия, Корея, Япония и Тайван.

В "Шен Юн" има и българско участие: бившият диригент на симфоничния оркестър на БНР, маестро Милен Начев, ръководи оркестъра на "Шен Юн" от 2012 г. насам в над 800 представления, включително в Карнеги Хол, Кенеди Сентър и операта в Токио.

Билети за световните представления на Шен Юн ––– Повече за Шен Юн

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...