Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Райна Кабаиванска се възхити от "Шен Юн": "Това е вълшебство!"

Райна Кабаиванска спектакъл Шен Юн

(NTD Television)

Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

Световноизвестната българска оперна певица Райна Кабаиванска посети спектакъла на "Шен Юн" в последния ден на посещението му в италианския град Модена, на 19 януари 2020 г.

Легандарното сопрано похвали артистите от "Шен Юн" за "съвършенството", "професионализма" и "магията" на представлението, и им благодари, че са я направили съпричастна към възраждането на традиционната китайска култура.

"Това е вълшебство!", възкликна Кабаиванска след шоуто, в интервю за телевизия NTD, което може да видите тук: https://www.ntdtv.com/b5/2020/01/20/a102756763.html

"Преживях истинска магия от цветове, хармония и съвършенство. Гледала съм много представления, много балети, но такъв професионализъм е истинска рядкост. Наистина се радвам, че бях част от тази магия!"

Според оперната прима, зад спектакъла стои духът на древен Китай, и той ръководи целия екип от близо 80 танцьори, певци и изпълнители от оркестъра, обединяващ традиционни китайски и западни симфонични музикални инструменти.

Билети за световните представления на Шен Юн ––– Повече за Шен Юн

"Да видя как духът на древен Китай се преражда пред мен, е голямо откритие, затова казвам 'благодаря' на организаторите!"

Райна Кабаиванска е считана за един от най-уникалните оперни гласове на 20-и век и артист с безпогрешна техника. След дебюта си през 1961 г. в Миланската скала, певицата прави бляскава кариера с изяви в Ковънт Гардън в Лондон, Метрополитън опера и Карнеги Хол в Ню Йорк, Парижката опера, Дойче Опер в Берлин, Софийската опера, Большой театр в Москва, операта в Токио и много други.

Сега Кабаиванска е професор в Академия Киджана в Сиена, Италия, в Музикалния институт "Веки-Тонели" в Модена, Италия и в Нов български университет в София.

Турне на "Шен Юн" '2020: световен калибър с българско участие

Театър "Лучано Павароти" в Модена стана домакин на четири представления на базираната в Ню Йорк, САЩ компания за сценични изкуства, поела мисията да възроди традиционната китайска култура от времето на великите императори и изгубена през последните десетилетия на комунистическо управление.

Спектаклите в Модена са част от световното турне на "Шен Юн" за 2020 г. Модена е петият поред италиански град, в който шоуто гостува тази година. След изцяло продадени представления във Флоренция, Генуа, Модена, Неапол и Удине, трупата от топ изпълнители се насочва към Милано, където ще изнесе осем представления между 4 и 8 март.

Успоредно с Европа, седемте трупи на "Шен Юн" представят изцяло нова програма в САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Перу, Австралия, Нова Зеландия, Корея, Япония и Тайван.

В "Шен Юн" има и българско участие: бившият диригент на симфоничния оркестър на БНР, маестро Милен Начев, ръководи оркестъра на "Шен Юн" от 2012 г. насам в над 800 представления, включително в Карнеги Хол, Кенеди Сентър и операта в Токио.

Билети за световните представления на Шен Юн ––– Повече за Шен Юн

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!