Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 8: КАК КОМУНИЗМЪТ СЕЕ ХАОС В ПОЛИТИКАТА

Глава 7: УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Съдържание:

I. Комунистическата политика е пряк път към унищожаване на човечеството

1. Комунистическите режими използват държавната власт за масови убийства

2. Социалистическата идеология преобладава в Европа и САЩ

3. Левите сили се стремят да контролират политически партии, законодателни органи, правителства и върховни съдилища

4. Лявата администрация насърчава социализма и аморалната политика

(Следва) II. Сливането на държавата с религията е черта на комунистическата политика

Встъпление

Почти всичко в съвременния свят по някакъв начин е свързано с политиката. Политическо събитие, закон, инцидент или скандал могат да провокират общественото мнение. Президентските избори могат да привлекат световното внимание.

Повечето хора свързват комунизма със страни под управлението на комунистическата партия и вярват, че дори тези държави вече са изоставили комунизма. Малко хора знаят, че комунизмът се крие под различни прикрития, като социализъм, неолиберализъм и прогресивизъм. По-внимателен поглед разкрива, че злият призрак на комунизма вече управлява целия свят.

На повърхността изглежда, че свободният свят разбира много добре вредата, която нанася комунизмът. 170 години след публикуването на „Комунистическия манифест“ правителствата по света съзнателно или несъзнателно попадат под влиянието на марксистката теория. Изненадващо е, че в някои аспекти свободният свят дори надминава комунистическите страни при прилагането на тези теории.

САЩ са лидерът на свободния свят и традиционния бастион на антикомунизма. На изборите през 2016 г. обаче най-близкият до президентството кандидат за президент бе социалист. Освен това около половината от младите хора в САЩ, участвали в проучване, заявяват, че подкрепят социализма [1].

В Европа социализмът вече е преобладаващата политическа сила. Един европейски политик каза: „Днес това е комбинация от демокрация, върховенство на закона и социална държава, и бих казал, че по-голямата част от европейците защитават това - британските Тори не могат да се докоснат до Националната здравна служба, без да се загубят главите“ [2].

В комунистическите страни злият дух на комунизма пряко контролира правителствата. Той използва държавния апарат като инструмент за масови убийства, унищожаване на традиционната култура, унищожаване на моралните ценности и преследване на последователи на праведни практики за духовно култивиране. Крайната му цел е унищожаване на човечеството.

Въпреки краха на комунистическите режими в Източна Европа, там остана комунистическата идеология. След десетилетия на Студена война и опустошения, причинени от шпионаж и подривна дейност, комунистическата идеология процъфтява в целия европейски континент.

Въпреки факта, че призракът на комунизма се провали в опита си за пряко подчиняване на западния свят, той се опитва с всички сили да овладее контрола над правителствата на западните страни. За тази цел той активно насърчава социалистическата политика и извратените закони, подстрекавайки към насилие, подкопавайки традиционния морал и причинявайки социални вълнения. Той възнамерява да насочи Запада по демоничен път, за да постигне целта си да унищожи човечеството. Предвид жизненоважната роля на лидер на свободния свят, играна от САЩ, тази глава се занимава предимно със ситуацията в Съединените щати.

I. Комунистическата политика е пряк път към унищожаване на човечеството

Комунистическата политика не се ограничава до тоталитаризма само в комунистическите страни. Както неведнъж сме подчертавали, комунизмът е зъл призрак със свръхестествени сили. Той е в състояние да манипулира мислите на злодеите и да заблуждава лековерните хора, за да ги превърне в свои агенти в човешкия свят и да реализира своите планове чрез тях. Приемайки алтернативни форми, злият дух на комунизма взе контрола над политическите процеси в свободните западни страни.

1. Комунистическите режими използват държавната власт за масови убийства

В много източни страни комунизмът директно узурпира властта, в резултат на което всички политически процеси в тези страни са под неговия пълен контрол. Където и да се случи това, цялата политика на злия дух е насочена единствено към поддържане на неговата сила и разширяване на неговото влияние. Независимо дали става въпрос за масови убийства, вътрешнопартийни борби и чистки на нежелателни членове на комунистическата партия, или подривни действия във външния свят - всичко това служи на тази цел. Държейки пълната власт комунизмът може да използва ресурсите на цялата нация, включително армията, полицията, съдебната система, местата за задържане, образованието, медиите и т.н., за да убива и тормози гражданите си и да унищожава техния морал.

Комунистическите партии запазват своето господство, като провеждат мащабни кампании за изтребване на хора, от прословутите концлагери в системата на ГУЛАГ в Съветския съюз, политическите чистки и борбата за власт в рамките на КПСС до всестранната борба в рамките на Китайската комунистическа партия и избиването на китайците по време на различни политически кампании. Тези кампании включват преследването на Фалун Гонг, което продължава и до днес, и за което бившият лидер на комунистическата партия Дзян Цземин отпусна поне една четвърт от бюджета на страната. Всичко това се случи и се случва под контрола на тоталитарното правителство на комунистическата партия и е насочено към поддържане на нейното тиранично управление.

Поддръжниците на комунистическата партия добре знаят, че политическата сила е ключов въпрос в комунистическата политика. Основателите на комунизма Маркс и Енгелс научават урок от провала на Парижката комуна и посочват необходимостта от установяване на диктатурата на пролетариата. Ленин приема дълбоко това послание и използва насилието, за да установи първата комунистическа тоталитарна диктатура. Сталин, Мао Дзедун и други комунистически диктатори използват всякакви политически устройства, оръжия, пропаганда, конспирация и т.н., за да узурпират властта и да запазят насилствените си режими. С абсолютната власт в ръцете си те могат лесно да убиват и корумпират хората.

2. Социалистическата идеология преобладава в Европа и САЩ

Европа се намира в хватката на социалистическата идеология и политика. И това е неоспорим факт. САЩ са специална страна. В края на 19-ти и началото на 20-ти век, когато комунистическото движение бушува из цяла Европа, влиянието му върху САЩ е ограничено. През 1906 г. немският учен Вернер Сомбарт дори пише книга на тема „Защо в САЩ няма социализъм?“ [3]. Но положението се променя много след това.

През 2016 г. кандидатът за президент на САЩ от една голяма лява партия открито се застъпва за социализма в своята кампания. В комунистическата лексика социализмът е само началният етап на комунизма. Някога в свободните страни комунизмът е третиран като плъх, който тича на пътя, и който те искат или да убият, или да стоят далеч от него. Повечето американци са го презирали. Този кандидат за президент заявява: „Знам, че толкова много хора, щом чуят думата „социалист “, започват да стават много нервни“. Това обаче не му попречи да използва с тази дума. Неочаквано той става един от двамата водещи кандидати за президент.

Според резултатите от проучване, проведено в края на предизборната кампания през 2016 г., 56% от хората в една от основните партии на лявото крило заявяват, че са положително настроени към социализма [4]. Тази тенденция към социализъм за първи път се появява през 2011 г. по време на проучване, проведено от изследователския център Pew. Според проучването се оказва, че 49% от гражданите на САЩ под 30-годишна възраст са положително настроени към социализма, а само 47% са положителни към капитализма [5]. Това отразява общо идеологическо изместване вляво, защото обществото и особено по-младото поколение нямат ясна представа за комунизма.

Илюзиите за социализма, с които в момента се хранят много хора на Запад, са много подобни на илюзиите, които наивните млади хора в Китай, СССР и западните страни са имали преди 100 години. По-младото поколение няма дълбоко разбиране за тяхната история, култура и традиции. Следователно те практически нямат съпротива срещу социализма, който на повърхността изглежда мек и хуманен. Голямата комунистическа измама на 20-ти век се повтаря през 21-ви век.

Марксистката концепция „от всекиму според способностите, на всекиму според потребностите“ подвежда доста ефективно младите хора, които мечтаят да живеят в социалистическа страна с високо ниво на социална сигурност, каквато може да се види в скандинавските страни. Системите за социално осигуряване на тези страни са причинили много социални проблеми, но всякакви опити за реформиране на тези системи се сблъскват с активното съпротивление на много получатели на обезщетения. На ръководни постове се избират само онези, които обещават да решат социалните проблеми чрез продължаване на политиката за увеличаване на данъците и засилване ролята на държавата.

Както казва икономистът Милтън Фридман: „Общество, което поставя равенството над свободата, няма да получи нито едното, нито другото. При този подход целите често са твърде големи, а резултатите са разочароващи ”[6].

Идеята за социализъм с високо ниво на благосъстояние допринася за непрекъснатото разширяване на правомощията на правителството и кара хората да гласуват срещу своите свободи. Това е важна стъпка в осъществяването на плановете на комунистическия призрак за поробване на човечеството. Щом всички държави направят прехода към социализъм, сегашният скандинавски модел на социализъм в един миг ще премине от демокрация към тоталитаризъм. След прилагането на социализма като начален етап на комунизма, веднага ще започне преходният етап към комунизма, тоест премахването на частната собственост и демократичния изборен процес. Държавите с всеобщо благосъстояние ще се превърнат в държави, доминирани от тирания.

3. Левите сили се стремят да контролират политически партии, законодателни органи, правителства и върховни съдилища

Западните страни са родина на дългогодишни демократични традиции, като например американската система за разделение на властта. Поради тази причина да се поеме пълен контрол върху държавната власт в тези страни не е толкова просто, колкото в страните от Изтока. Следователно на Запад злият дух е принуден да използва косвени методи за завземане на властта, използвайки политически прийоми.

В США действует многопартийная система, в которой доминируют две партии. Чтобы войти в политическую элиту, коммунизм должен проникнуть в одну или обе эти партии и использовать их, чтобы взять под контроль места в Конгрессе, а также поставить своих кандидатов на ключевые должности в правительстве и судах. В настоящее время можно увидеть, что степень проникновения коммунизма в политику США уже очень большая.

Съединените щати имат многопартийна система, в която доминират две партии. За да влезе в политическия елит, комунизмът трябва да проникне в едната или двете от тези партии и да използва това, за да поеме контрола върху местата в Конгреса, както и да постави своите кандидати на ключови позиции в правителството и съдилищата. В момента се вижда, че степента на навлизане на комунизма в политиката на САЩ е вече много голяма.

За да получат повече гласове, левите партии в САЩ засилват враждебността между хората с нисък и висок доход, привличайки повече имигранти и „уязвими” групи като общността LGBT, жените, националните малцинства и др. Политиката на лявото крило не се спира пред нищо, за да спечели подкрепата на избирателите. Те се застъпват за комунистическите идеи, отхвърлят основните морални ценности, установени от Бога, и дори защитават нелегалните имигранти, така че те да подкрепят позицията им и да гласуват за тях.

Милиардер, подкрепящ левите сили, изразходва огромни суми за финансиране на кандидати от леви партии, които се кандидатират за президенти и други важни постове. Той иска колкото се може повече представители на леви партии да влязат в правителството и да поемат контрол върху ключови държавни постове, включително длъжностни лица, отговорни за провеждането на изборите и играещи решаваща роля при разрешаването на различни спорове [7].

Когато нелегални имигранти дори извършват престъпления в САЩ, някои леви служители се опитват да ги оневинят и да им осигурят убежище, за да ги защитят от правителството и да ги спасят от наказание. Бившият президент, който беше представител на лявото крило, се опита да предостави легален статут на пет милиона нелегални имигранти по време на неговото управление. Но проектът му за резолюция в крайна сметка беше отменен от Върховния съд. [8]

Левите партии се борят за правото на глас на нелегалните имигранти. Разбира се, те правят това не непременно в полза на нелегалните имигранти или на населението като цяло, а за да увеличат броя на своите избиратели. В един източен щат на 12 септември 2017 г. е одобрен законопроект за предоставяне правото за гласуване на хора, които не са американски граждани, включително тези, които имат зелена карта, студентска или работна виза и дори онези, които нямат документи за статут на легален имигрант. Според резултатите от гласуването този законопроект не е приет, но потенциалното му въздействие върху избирателната система в други части на страната привлече много медийно внимание [9].

Американските леви партии, водени от злия дух на комунизма, използваха нечисти трикове, за да привлекат повече гласове и политически контрол над страната. Така бъдещето на Америка е под въпрос.

4. Лявата администрация насърчава социализма и аморалната политика

Голям брой комунисти и социалисти проникват в предишното ляво правителство. Много от групите, които подкрепят бившия президент, имат явни връзки със социалистическите организации.

Бившият президент е ученик на неомарксиста Саул Алински. След избирането му за държавен глава той назначи за съветници хора от мозъчните тръстове на крайните леви. Неговата здравна политика наложи глоби на онези, които отказаха да я приемат. Той популяризира законопроекти за легализиране на марихуаната и хомосексуализма, позволи на транссексуални да служат в армията, и т.н.

Когато правителството на щата Калифорния беше контролирано от леви сили, някои местни служители на лявото крило се опитаха да отменят закона, забраняващ комунистите да членуват в правителството. Този опит се провали след силен протест от виетнамско-американската общност.

Предишната администрация на САЩ също така провежда политика, която разрушава човешките отношения. През 2016 г. тогавашният действащ президент подписа „Бил за тоалетната“. Според този документ хората, които се идентифицират като транссексуални, могат да влизат в тоалетна за мъже или жени, независимо от техния физически пол. С други думи, мъж, който смята себе си за жена, може да влезе в женската тоалетна, дори и да има мъжко тяло. Този законопроект е в сила в държавните училища в цялата страна. Училищата, които отказват да го изпълняват, са лишавани от финансиране от федералното правителство.

(Следва)

II. Сливането на държавата с религията е черта на комунистическата политика

-------------------

Препратки

[1] Emily Ekins and Joy Pullmann, “Why So Many Millennials Are Socialists,” The Federalist, February 15, 2016, http://thefederalist.com/2016/02/15/why-so-many-millennials-are-socialists/.

[2] Steven Erlanger, “What’s a Socialist?” New York Times, June 30, 2012, https://www.nytimes.com/2012/07/01/sunday-review/whats-a-socialist.html.

[3] [德]维尔纳‧桑巴特著,王明璐译: 《为什么美国没有社会主义》(上海:世纪出版集团、上海人民出版社,2005)。

[4] Harold Meyerson, “Why Are There Suddenly Millions of Socialists in America? ” The Guardian, February 19, 2016, https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/29/why-are-there-suddenly-millions-of-socialists-in-america.

[5] Emily Ekins and Joy Pullmann, “Why So Many Millennials Are Socialists,” The Federalist, February 15, 2016, http://thefederalist.com/2016/02/15/why-so-many-millennials-are-socialists/.

[6] [美]米尔顿‧弗里德曼/罗丝‧弗里德曼,张琦译 :《自由选择》(北京:机械工业出版社,2008)。

[7] Matthew Vadum, “Soros Election-Rigging Scheme Collapses: The Secretary of State Project’s death is a victory for conservatives,” FrontPage Magazine, July 30, 2012, https://www.frontpagemag.com/fpm/139026/soros-election-rigging-scheme-collapses-matthew-vadum.

[8] Ariane de Vogue and Tal Kopan, “Deadlocked Supreme Court deals big blow to Obama immigration plan,” CNN, June 23, 2016, https://www.cnn.com/2016/06/23/politics/immigration-supreme-court/index.html/.

[9] Spencer S. Hsu, “Measure to let noncitizens vote actually failed,” Washington Post, September 16, 2017, https://www.washingtonpost.com/local/md-politics/measure-to-let-noncitizens-vote-actually-failed-college-park-md-announces-with-considerable-embarrassment/2017/09/16/2f973582-9ae9-11e7-b569-3360011663b4_story.html?noredirect=on&utm_term=.cc8078ea7a5c.

[10] 罗秉祥:〈西方人本主义伦理与基督教思想〉,《辅仁宗教研究》,第十五期(2007 年夏),页75-126。

[11] Brad Stetson, Joseph G. Conti, The Truth About Tolerance: Pluralism, Diversity and the Culture Wars (InterVarsity Press, 2005), 116.

[12] “ ‘Gender’ means sex, and includes a person’s gender identity and gender related appearance and behavior whether or not stereotypically associated with the person’s assigned sex at birth.” California Penal Code 422.56(c).

[13] 毛泽东:〈中国社会各阶级的分析〉,《毛泽东选集》第一卷(中文马克思主义文库)。

[14] G. Edward Griffin, Communism and the Civil Rights Movement, https://www.youtube.com/watch?v=3CHk_iJ8hWk&t=3s.

[15] Bilveer Singh, Quest for Political Power: Communist Subversion and Militancy in Singapore (Marshall Cavendish International (Asia) Pte Ltd, 2015).

[16], [17] G. Edward Griffin, Communism and the Civil Rights Movement, https://www.youtube.com/watch?v=3CHk_iJ8hWk&t=3s.

[18] William F. Jasper, “Anarchy in Los Angeles: Who Fanned the Flames, and Why?” The New American, June 15, 1992, https://www.thenewamerican.com/usnews/crime/item/15807-anarchy-in-los-angeles-who-fanned-the-flames-and-why. Chuck Diaz, “Stirring Up Trouble: Communist Involvement in America’s Riots,” Speak up America, http://www.suanews.com/uncategorized/the-watts-riots-ferguson-and-the-communist-party.html.

[19] V. I. Lenin, The Revolutionary Army and the Revolutionary Government,

https://www.marxists.org/archive/lenin/works/1905/jul/10.htm.

[20] Leonard Patterson,“I Trained In Moscow For Black Revolution,” https://www.youtube.com/watch?v=GuXQjk4zhZs&t=1668s.

[21] “Refuse Fascism,” Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Refuse_Fascism.

[22] 1956 Report of the House Committee on Un-American Activities (Volume 1, 347), quoted from John F. McManus , “The Story Behind the Unwarranted Attack on The John Birch Society,” The John Birch Society Bulletin (March 1992), https://www.jbs.org/jbs-news/commentary/item/15784-the-story-behind-the-unwarranted-attack-on-the-john-birch-society.

[23] 马克思、恩格斯:《共产党宣言》(中文马克思主义文库)。

[24] 列宁:《国家与革命》第一章(中文马克思主义文库)。

[25] David Horowitz, “Alinsky, Beck, Satan, and Me,” Discoverthenetworks.org, August 2009, http://www.discoverthenetworks.org/Articles/alinskybecksatanandmedh.html.

[26] 何清涟:〈民主国家新病症:精英与民众分裂〉,美国之音,2016年7月5日,https://www.voachinese.com/a/democratic-countries-elite-people-20160703/3402923.html。

[27] Mike McPhate, “After Lawmaker’s Silencing, More Cries of ‘She Persisted’,” California Today, February 28, 2017, https://www.nytimes.com/2017/02/28/us/california-today-janet-nguyen-ejection.html.

[28] 姜琳达、刘菲:〈加州竞选人:我为何从民主党转投共和党〉,大纪元新闻网,2018年5月7日,http://www.epochtimes.com/gb/18/5/7/n10367953.htm。

[29] Bill Dolan, “County Rejects Large Number of Invalid Voter Registrations,” Northwest Indiana Times, October 2, 2008, http://www.nwitimes.com/news/local/county-rejects-large-number-of-invalid-voter-registrations/article_6ecf9efd-c716-5872-a2ed-b3dbb95f965b.html.

[30] “Association of Community Organizations for Reform Now,” Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Association_of_Community_Organizations_for_Reform_Now.

[31] Edward L. Glaese and Andrei Shleifer, “The Curley Effect: The Economics of Shaping the Electorate,” The Journal of Law, Economics, & Organization Vol. 21, No. 1 (2005): 1-19. Doi:10.1093/jleo/ewi001.

[32], [33] Mark Hendrickson, “President Obama’s Wealth Destroying Goal: Taking The ‘Curley Effect’ Nationwide,” Forbes, May 31, 2012, https://www.forbes.com/sites/markhendrickson/2012/05/31/president-obamas-wealth-destroying-goal-taking-the-curley-effect-nationwide/#793869d63d75.

[34] Alexis de Tocqueville, Democracy in America, Volume 1, trans. Henry Reeve (New Rochelle, New York: Arlington House).

[35] A.V.迪塞(Albert. V. Dicey):《关于十九世纪英格兰法律同舆论的关系的讲演》,第2版。引自:[美]米尔顿‧弗里德曼/罗丝‧弗里德曼,张琦译 :《自由选择》(北京:机械工业出版社,2008)。

[36] Danish Ministry of Taxation, “Skattetrykket,” June 24, 2012.

[37] Paul B. Skousen, The Naked Socialist: Socialism Taught with The 5000 Year Leap Principles (Izzard Ink), Kindle Edition.

[38] 托克维尔:《论美国的民主》。

[39] Alexandra Ma, “China Is Building a Vast Civilian Surveillance Network — Here Are 10 Ways It Could Be Feeding Its Creepy ‘Social Credit System’,” Business Insider, April 29, 2018, http://www.businessinsider.com/how-china-is-watching-its-citizens-in-a-modern-surveillance-state-2018-4.

[40] Gilliam Collinsworth Hamilton, “China’s Social Credit Score System Is Doomed to Fail,” Financial Times, November 16, 2015, https://www.ft.com/content/6ba36896-75ad-356a-a768-47c53c652916.

[41] Jonathan Martin and Alexander Burns, “Weakened Democrats Bow to Voters, Opting for Total War on Trump,” New York Times, February 23, 2017, https://www.nytimes.com/2017/02/23/us/democrats-dnc-chairman-trump-keith-ellison-tom-perez.html.

[42] The Associated Press–NORC, “New Survey Finds Vast Majority of Americans Think the Country Is Divided over Values and Politics,” August 1, 2016, http://apnorc.org/PDFs/Divided1/Divided%20America%20%20AP-NORC%20poll%20press%20release%20%20FINAL.pdf.

[43] Ronald Regan, “Inaugural Address,” January 20, 1981, http://www.presidency.ucsb.edu/ws/?pid=43130.

[44] Donald Trump, “Remarks by President Trump at the 2017 Values Voter Summit,” October 13, 2017, https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/remarks-president-trump-2017-values-voter-summit/.

Източник/ци: https://www.epochtimes.ru/glava-8-kak-kommunizm-seet-haos-v-politike-99058288/

魔鬼在统治着我们的世界

https://www.epochtimes.com/gb/18/5/31/n10444576.htm

https://www.epochtimes.com/gb/18/6/1/n10448270.htm

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни