Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 100 хиляди държавни служители на Китай са обвинени в репресии срещу последователите на Фалун Гонг (съставен е списък с престъпления)

Более 100 тысяч госслужащих Китая обвиняют в репрессиях против последователей Фалуньгун (составлен список с указанием преступлений)

Повече от 100 хиляди държавни служители на Китай са обвинени в репресии срещу последователите на Фалун Гонг (съставен е списък с престъпления)

Актуализиран списък на китайските служители, участващи в преследването на последователите на Фалун Гонг, публикува уебсайта на Minghui.оrg на 16 ноември. Списъкът съдържа 105 580 имена на длъжностни лица с лични данни и описание на престъпленията, които са извършили срещу привържениците на тази духовно-уелнес практика.

Списъкът е съставен въз основа на информация от първа ръка ― от самите жертви или членове на техните семейства. Информацията за преследвачите, техния социален статус, семейства, имущество, извършени престъпления се проверява внимателно от Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг (WORPF) и се публикува на уебсайта на Minghui.org.

Полицаи в цивилни дрехи са повалили на земята последовател на Фалун Гонг. Снимка: Minghui

Понятието "преследване" включва:

Масови репресии срещу Фалун Гонг (духовно-нравствено учение и медитативни упражнения) отприщи през 1999 г. бившият ръководител на Комунистическата партия Цзян Цзъмин. Огромната популярност на практиката сред населението и нейната духовна независимост уплашиха лидера на страната.

Въпреки че повечето членове на върха на компартията практикуваха Фалун Гонг, Цзян Цземин заповядва "Опозорете репутацията им (на последователите на практиката), банкрутирайте ги финансово, унищожете ги физически".

Последователи на Фалун Гонг правят упражнения в град Ченгду на китайската провинция Съчуан преди началото на преследването през 1999 г. Снимка: minghui.org

Оттогава в страната тече мащабно преследване на поддръжниците на това духовно учение, които са затворяни в изправителни лагери и затвори, измъчвани, подложени на насилствено извличане на органи за продажба. Репресиите си властите се опитват да скрият от света, прикривайки борбата срещу тоталитаризма и грижата за човека.

Междувременно в продължение на няколко години много китайски адвокати открито заявяват, че няма официална забрана за практикуване на Фалун Гонг в Китай и че преследването е нарушение на законите и Конституцията на страната.

От основаването си през януари 2003 г.WORPF публикува множество факти, доказващи съществуването в Китай на най-жестоките репресии в историята. Целта на съставянето и публикуването на "черни" списъци е да се спре преследването на поддръжниците на Фалун Гонг и да се подкрепи справедливостта.

Източник/ци: https://www.epochtimes.ru/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!