Илиян Василев: Ние сме ”дупка” в отбраната на НАТО

.
Илиян Василев

Атлантическият съвет публикува на страницата си във ФБ декларация, че разполагането на С-400 ще има стратегически последствия за сигурността на Балканите и не е в български национален интерес. Но не посочват, че този който е дал разрешението за прелитане трябва да бъде разследван за държавна измяна, защото НАТО е категорично против.

Това коментира Илиян Василев в страницата си във Фейсбук по повод съобщението на руското министерство на отбраната, цитирано от Associated Press, че руски военни са прехвърлили в Сърбия свои системи за противовъздушна отбрана. Появиха се и съмнения, че доставката е била направена от руски транспортни самолети, които са летели над България - страна, членка на НАТО.

Ето какво още написа Илиян Василев във връзка с полета над страната ни:

Медиите мълчат, дори демократичните, което е тотално необяснимо. Не е защото е ден за размисъл, в случая местните избори нямат нищо общо.

От приложния полетен план става категорично ясно откъде е минал военно-транспортния самолет, превозващ С-400, - през България. По-долу виждате плана за обратния, но и директния полет има същото трасе. Разполагам и с него.

Полетът е осъществен в нощта на 22 срещу 23 октомври. Грамата от посолството на РФ вече е била във МВнР на 20 октомври и е разпределена незабавно на МО и премиера, който взема окончателното решение, въпреки изричното предупреждение от НАТО /посолства в София/, че са против и е недопустимо. Това е стандартна процедура.

Не зная дали хората, които гласуват за ГЕРБ, съзнават за какво иде реч. Това е най-тежкото нарушение на атлантическата солидарност от София за целия период на членство и ще има последствия.

Борисов не само че не е никакъв атлантик, но от него могат да се очакват нови "предателства" и то във време, в което другите страни около нас избират стратегически да играят отборно в ЕС и НАТО - ориентир какво прави Гърция, какво прави Румъния.

Ние сме "дупка" в отбраната на НАТО, защото българският премиер се опитва да манкира от задълженията си като член на НАТО.

Кой може да разследва обвинение за държавна измяна у нас?

Малко по късно Илиян Василев добави още един пост:

Тъй като отново се направиха опити да се манкира с доказателствата за полета на руския военен самолет над България, ето ви доказателството полетния план от известният сайт Flightradar24.

.

Точно както България се съгласи да бъде мост за руския газ към Сърбия, по същия начин се съгласи да бъде мост и за стратегическите маневри на Русия в Западните Балкани пез въоръжаването на Сърбия и промяна на стратегическия баланс в ущърба на НАТО и ЕС.

Борисов е по-вреден от Радев. При президента му личи, Борисов манипулира, както го е правил цял живот. Постепенно системно демонтира демокрацията и евроатлантизма, като ги замести със своя авторитарна интерпретация.

Питам шефа на комисията по отбрана, достоен генерал, питам бившия министър на отбраната Валентин Радев - дават ли си сметка за какво иде реч?!

И как Турския поток е част от този план.

Илиян Василев, ФейсбукИзточник/ци:

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни