Защо Лозан Панов гласува против Гешев

Лозан Панов: Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава, ще гласувам против Гешев

Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава, ще гласувам против кандидатурата на Гешев. Това каза председателят на ВКС Лозан Панов в становище по време на изслушването на кандидата за гл. прокурор Иван Гешев пред Пленума на ВСС, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ще започна за авторитарно-тоталитарният модел на прокуратурата. Неглижирането на необходимостта от цялостната проямна и устройство на прокуратурата от страна политическата класа, доведе до поредния избор на главен прокурор, който през следващите 7 години ще разполага с неограничена власт“, заяви още председателят на ВКС. „Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава“, посочи Панов. Той припомни, че съществената роля законодателят е разпоредил на държавният глава.

„Липсата на състезателност в тази процедура ни лиши от възможността да се запознаем с концептуалната визия за развитието на прокуратурата и на други кандидати“, каза още Панов. По думите му на фона на единодушното решение на Прокорорската колегия, още по-смущаващи са идентичните становища на различни структури на прокуратурите в цялата страна.

Според него подкрепата от цялата страна е изглеждала като добре координирана пиар акция, а не спонтанен акт. Кой и как предложи на членовете на Прокурорска колегия на ВСС г-н Гешев за кандидат за главен прокурор. По какви критерии е преценено, че той е най-достойният професионалист“, допълни още Панов. Той уточни, че прави впечатление, че прокуртурата се е активизирала с акции. „Моят фаворит е опитът за държавен преврат“, допълни още Панов. Според него кандидатът има нисък праг на търпимост към критиките към него. Лозан Панов заяви, че могат да бъдат направени изводи, въпреки оскъдната информация за професионалните качества на Иван Гешев. "Не е изложена мотивация дали е обсъджана информация относно качествените резултати, постигнати в практическата му дейност", уточни още Панов.

Източник/ци: https://faktor.bg/b

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...