Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Автомобилна обиколка на Фалун Гонг посети седем града в източна България

медитация Силистра България

(ИЦФДБ)

Керачка Параскова, кореспондент на ИЦФДБ

Само за два дена, трима българи изминаха около 1000 км, раздадоха над 1000 листовки и посетиха седем града и два пазара в североизточна България, за да разкажат на местните жители какво е Фалун Гонг и защо в Китай преследват милиони хора, следващи принципите Истинност, Доброта, Търпение.

Стотици хора в Карнобат, Шумен, Разград, Силистра, Тутракан, Кубрат и Търговище се запознаха на 9 и 10 ноември 2019 г. с древната система за усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Фалун Гонг, известна още с името Фалун Дафа, се разпространява безплатно в 114 страни и практикува от над 100 милиона души. Практикуването включва редовно изпълнение на пет упражнения с плавни движения, изучаване философията на практиката, изложена в книгата "Джуан Фалун" и подобряване на недостатъците в характера съобразно принципите Истинност, Доброта, Търпение.

Родината на Фалун Гонг е Китай. Въпреки положителното влияние на метода върху морала и здравето на милиони китайци в началото на 90-те години на 20-и век, комунистическата партия решава, че той е заплаха за властта и го забранява, в нарушение на законите на страната. От 1999 г. насам, хиляди последователи на Фалун Гонг са арестувани, измъчвани и дори убивани. Международен трибунал потвърди миналия юни, че в държавни китайски болници убиват последователи на Фалун Гонг, с цел да продават органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация. Около 1,5 милиона затворници на съвестта може да са жертвите на този нов вид геноцид в периода 2000-2016 г.

Първата спирка на автомобилната обиколка беше Карнобат, където жители и гости на града се насладиха на групово изпълнение на медитацията на Фалун Гонг в градската градина. По късно, на главната пешеходна улица, мнозина взеха информационни листовки и научиха за случващото се в Китай.

Същия ден, инициативата посети Шумен. Собственичка на кафене пожела да научи упражненията на Фалун Гонг и организаторите ѝ ги показаха на място. Те също ѝ разказаха как са се избавили от нелечими болести като диабет и исхемична болест на сърцето, след като започнали да практикуват Фалун Гонг. Жената се заинтересува от практиката и обеща да се свърже с местните последователи на метода.

В Разград, доброволците за човешки права тръгнаха от джамията, по украсената с червени рози главна улица, и стигнаха до модерните сгради, извисяващи се над града в края на пешеходната зона. По пътя, те раздаваха информационни листовки и разказваха на хората за Фалун Гонг и за преследването в Китай.

Когато стигнаха в Силистра, вече се здрачаваше. Все пак решиха да използват времето, за да разговарят с минувачите. След като взе листовка, един човек каза: "Бил съм в Индия и Китай, и знам всичко за Фалун Дафа."

На другия ден, в градската градина, силистренци се натъкнаха на банер с надпис "Фалун Дафа: китайски метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Практика, носеща здраве и дълголетие". Двама младежи дълго наблюдаваха плавните и красиви движения на упражненията. Един от тях се присъедини и изпълни част от второто упражнение.

В Тутракан, много хора получиха листовка, докато се разхождаха в топлия неделен ден. Няколко пенсионери пожелаха да научат повече за практиката и да чуят музиката, на фона на която се изпълняват петте медитативни упражнения. Две жени също взеха листовки, след което едната попита другата: "Това нещо божествено ли е?", и получи отговор: "Да, нещо такова е...".

После доброволците се отправиха към Кубрат, където се натъкнаха на огромен пазар за дрехи, инструменти и електроника. Спряха, за да раздадат листовки и там.

Последната спирка на обиколката беше Търговище. Там, местните жители получиха информация за Фалун Гонг, докато се разхождаха по главната улица, прочута със своя красив фонтан с делфините.

На тръгване от Търговище вече се свечеряваше, но това не попречи на групата доброволци за човешки права да спрат в малко село, където течеше пазар. Местните жители бяха изненадани да научат за съществуването на Фалун Гонг и за случващото се в Китай.

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!