Автомобилна обиколка на Фалун Гонг посети седем града в източна България

медитация Силистра България

(ИЦФДБ)

Керачка Параскова, кореспондент на ИЦФДБ

Само за два дена, трима българи изминаха около 1000 км, раздадоха над 1000 листовки и посетиха седем града и два пазара в североизточна България, за да разкажат на местните жители какво е Фалун Гонг и защо в Китай преследват милиони хора, следващи принципите Истинност, Доброта, Търпение.

Стотици хора в Карнобат, Шумен, Разград, Силистра, Тутракан, Кубрат и Търговище се запознаха на 9 и 10 ноември 2019 г. с древната система за усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Фалун Гонг, известна още с името Фалун Дафа, се разпространява безплатно в 114 страни и практикува от над 100 милиона души. Практикуването включва редовно изпълнение на пет упражнения с плавни движения, изучаване философията на практиката, изложена в книгата "Джуан Фалун" и подобряване на недостатъците в характера съобразно принципите Истинност, Доброта, Търпение.

Родината на Фалун Гонг е Китай. Въпреки положителното влияние на метода върху морала и здравето на милиони китайци в началото на 90-те години на 20-и век, комунистическата партия решава, че той е заплаха за властта и го забранява, в нарушение на законите на страната. От 1999 г. насам, хиляди последователи на Фалун Гонг са арестувани, измъчвани и дори убивани. Международен трибунал потвърди миналия юни, че в държавни китайски болници убиват последователи на Фалун Гонг, с цел да продават органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация. Около 1,5 милиона затворници на съвестта може да са жертвите на този нов вид геноцид в периода 2000-2016 г.

Първата спирка на автомобилната обиколка беше Карнобат, където жители и гости на града се насладиха на групово изпълнение на медитацията на Фалун Гонг в градската градина. По късно, на главната пешеходна улица, мнозина взеха информационни листовки и научиха за случващото се в Китай.

Същия ден, инициативата посети Шумен. Собственичка на кафене пожела да научи упражненията на Фалун Гонг и организаторите ѝ ги показаха на място. Те също ѝ разказаха как са се избавили от нелечими болести като диабет и исхемична болест на сърцето, след като започнали да практикуват Фалун Гонг. Жената се заинтересува от практиката и обеща да се свърже с местните последователи на метода.

В Разград, доброволците за човешки права тръгнаха от джамията, по украсената с червени рози главна улица, и стигнаха до модерните сгради, извисяващи се над града в края на пешеходната зона. По пътя, те раздаваха информационни листовки и разказваха на хората за Фалун Гонг и за преследването в Китай.

Когато стигнаха в Силистра, вече се здрачаваше. Все пак решиха да използват времето, за да разговарят с минувачите. След като взе листовка, един човек каза: "Бил съм в Индия и Китай, и знам всичко за Фалун Дафа."

На другия ден, в градската градина, силистренци се натъкнаха на банер с надпис "Фалун Дафа: китайски метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Практика, носеща здраве и дълголетие". Двама младежи дълго наблюдаваха плавните и красиви движения на упражненията. Един от тях се присъедини и изпълни част от второто упражнение.

В Тутракан, много хора получиха листовка, докато се разхождаха в топлия неделен ден. Няколко пенсионери пожелаха да научат повече за практиката и да чуят музиката, на фона на която се изпълняват петте медитативни упражнения. Две жени също взеха листовки, след което едната попита другата: "Това нещо божествено ли е?", и получи отговор: "Да, нещо такова е...".

После доброволците се отправиха към Кубрат, където се натъкнаха на огромен пазар за дрехи, инструменти и електроника. Спряха, за да раздадат листовки и там.

Последната спирка на обиколката беше Търговище. Там, местните жители получиха информация за Фалун Гонг, докато се разхождаха по главната улица, прочута със своя красив фонтан с делфините.

На тръгване от Търговище вече се свечеряваше, но това не попречи на групата доброволци за човешки права да спрат в малко село, където течеше пазар. Местните жители бяха изненадани да научат за съществуването на Фалун Гонг и за случващото се в Китай.

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...