Протестиращите се изнасят пред Президентството, ще натискат Радев да не подписва назначението на Гешев

big_1003

Пред институцията на държавния глава започнаха да се събират протестиращи против избора на Иван Гешев за главен прокурор, съобщи Novini.bg.

Протестиращите носят знамена и плакати с надписи: „Назначаването на Гешев убива правосъдието в България“ и „Да изметем боклуците от власт“.

Недоволните от избора на нов главен прокурор се заканиха, че ще се съберат отново на същото място в 18:00 ч. Полицейското присъствие в района е силно засилено, но за момента движението се осъществява нормално.

Припомняме ви, че снощи Иван Гешев бе избран с 20 гласа срещу 4 против за нов главен прокурор. Сега предстои президентът Румен Радев трябва да подпише указа за неговото назначаване, но по закон дата за това няма.

От „Боец“ настояват за среща с представители на институцията. По-късно те ще внесат в писмен вид своите искания, сред които е държавният глава да не подписва документа за назначаването на Иван Гешев.

Държавният глава Румен Радев ще се запознае с решението на ВСС за избор на главен прокурор след като се завърне от визитата си в Япония.

Действията му ще бъдат съобразени с изискванията на Конституцията. Това казаха за „По света и у нас“ от прессекретариата на президента.

Източник/ци: http://onovini.eu

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...