Протестиращите се изнасят пред Президентството, ще натискат Радев да не подписва назначението на Гешев

big_1003

Пред институцията на държавния глава започнаха да се събират протестиращи против избора на Иван Гешев за главен прокурор, съобщи Novini.bg.

Протестиращите носят знамена и плакати с надписи: „Назначаването на Гешев убива правосъдието в България“ и „Да изметем боклуците от власт“.

Недоволните от избора на нов главен прокурор се заканиха, че ще се съберат отново на същото място в 18:00 ч. Полицейското присъствие в района е силно засилено, но за момента движението се осъществява нормално.

Припомняме ви, че снощи Иван Гешев бе избран с 20 гласа срещу 4 против за нов главен прокурор. Сега предстои президентът Румен Радев трябва да подпише указа за неговото назначаване, но по закон дата за това няма.

От „Боец“ настояват за среща с представители на институцията. По-късно те ще внесат в писмен вид своите искания, сред които е държавният глава да не подписва документа за назначаването на Иван Гешев.

Държавният глава Румен Радев ще се запознае с решението на ВСС за избор на главен прокурор след като се завърне от визитата си в Япония.

Действията му ще бъдат съобразени с изискванията на Конституцията. Това казаха за „По света и у нас“ от прессекретариата на президента.

Източник/ци: http://onovini.eu

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни