Колко килограма от заразената с листерия риба се изяли потребителите в България?

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изтегли над 250 кг пушена скумрия, в която е установено наличие на Листерия, това съобщиха вчера от агенцията.

Пратката е от Румъния. Продуктът е открит при проверка на агенцията, а заразата е установена чрез взета проба.

Рибата е била разпространена в търговска мрежа на територията на страната. До потребителите са стигнали 500 кг., това съобщи пред bTV д-р Кремена Стоева, началник отдел „Контрол по храните” в БАБХ.

Гражданите, закупили този продукт, могат да го върнат в магазините, откъдето изтеглянето ще продължи. Рибата е пушена скумрия във вакуумна опаковка, произведена от „Ocean Fish” – Румъния, с партиден № L 12.11.2019.

Бактерията листерия е заразна за хората и причинява заболяването листериоза. Симпотимет са общо неразположение – висока температура, главоболие, световъртеж, уточни д-р Стоева.

Източник/ци: https://petel.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни