Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ до дупка: Фандъкова засекретила доклад за роднински назначения и черна каса в общинска фирма

Некомпетенто счетоводство, злоупотреба с власт от страна на управителя на дружеството, конфликт на интереси, назначения с родствени връзки на ръководни позиции, неефективен контрол от одитори и контрольор, съставяне на документи с невярно съдържание, манипулирано счетоводство, сключване на неправомерни граждански договори, назначаване на “мъртви души”.
Това са изводите от доклада на Столичната община за работата на общинското предприятие “Чистота Искър”, които прочете Мая Манолова в рамките на дебата за столицата тази сутрин в Нова телевизия.
Защо го засекретихте, а не го дадохте на общинсите съветници? Защо не го направихте публичен?, поита тя Фандъкова, която не отрече, че го е засекретила и го е дала на прокуратурата.
Защо сте скрили този доклад? За да не се види как се управляват общинските дружества в мандата ви ли?, попита също Манолова.
Тя зададе въпрос и дали Йорданка Фандъкова ще премахне картите за паркиране с привилегии, раздавани на общинските чиновници и техните близки.
И показа такава карта от бизнесмен, като посочи, че й е донесена втора такава карта от хора, незаемащи общински позиции. Аз ще премахна това привилегировано паркиране, защото за него плащат гражданите, а се ползва от кръга на приятелите на г-н Борисов и г-жа Фандъкова, каза Манолова. Йорданка Фандъкова призна, че има десетки такива карти за безплатно паркиране на чиновници и служби в общината.

“Срещам се с хората в кампанията и ги слушам. Това, което искат, е промяна. Те не искат да живеят повече в завладян град, в сиво-бял град, те искат цвят, искат цветна, а не черно-бяла снимка на града си. Искат спокойствие и перспектива за семействата си. Не желаят повече ремонт на ремонтите, плащане на едни и същи фирми за едни и същи ремонти по няколко пъти, не искат управление със страх и натиск. Хората искат да сменят модела на управление”, заяви Манолова.
“Орлетата” на премиера Борисов са в Столичната община, г-жо Фандъкова.
Вашето управление не е дясно, то е задкулисно и корумпирано и друг, не Вие, решавате нещата в София.
Това заяви Мая Манолова, като под “орлетата” визираше приближените на досегашния председател на бюджетната комисия в общината Орлин Алексиев от ГЕРБ.
Задкулисието в момента е моделът на управление и на държавата, и на Общината. Вие се срамувате от ГЕРБ и не говорите за ГЕРБ в кампанията си,
каза още Манолова към Фандъкова и посочи, че стилистиката на плакатите на настоящата кметица й е много добра илюстрация на София в последните три мандата – сиво-бял град, със сиво и задкулисно управление.
Манолова зададе въпрос и дали Йорданка Фандъкова ще премахне картите за паркиране с привилегии, раздавани на общинските чиновници и техните близки.
Бившият омбудсман показа такава карта от бизнесмен, като посочи, че й е донесена втора такава карта от хора, незаемащи общински позиции. Аз ще премахна това привилегировано паркиране, защото за него плащат гражданите, а се ползва от кръга на приятелите на г-н Борисов и г-жа Фандъкова, каза Манолова. Йорданка Фандъкова призна, че има десетки такива карти за безплатно паркиране на чиновници и служби в общината.
“Срещам се с хората в кампанията и ги слушам. Това, което искат, е промяна. Те не искат да живеят повече в завладян град, в сиво-бял град, те искат цвят, искат цветна, а не черно-бяла снимка на града си. Искат спокойствие и перспектива за семействата си. Не желаят повече ремонт на ремонтите, плащане на едни и същи фирми за едни и същи ремонти по няколко пъти, не искат управление със страх и натиск. Хората искат да сменят модела на управление”, заяви Манолова.
Според нея за опита и компетентността на Фандъкова и ГЕРБ говорят резултатите и санкциите по пет проекта, които Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е наложило на Столичната община в размер на 4.2 млн. лева за незаконосъобразно проведени обществени поръчки и условия, при които е предопределен крайният изпълнител.
Манолова напомни делата на МРРБ срещу общината по Оперативна програма “Региони в растеж” – за ремонти на “Граф Игнатиев”, площада при храма “Александър Невски”, ремонта на Западен парк за 11 млн. лв., ремонта на трамвайните линии на бул. “Константин Стоилов” и ремонта на 26 училища и детски градини в столицата. Корекциите са на стойност общо над 4,2 млн. лева, а само за проекта за 26 училища и градини глобите са за 1,22 млн. лева, които общината вече е осъдена да плати на МРРБ, посочи Манолова.
“Госпожа Фандъкова има опит, но има и началник, а приятелският кръг на началника е зад определянето на изпълнителите на обществените поръчки”, заяви Манолова.
Тя попита Фандъкова за коментар на законопроектите на гражданите, затворени в чекмеджетата на депутатите от ГЕРБ, като изброи законите за банките, бързите кредити, колекторските фирми, които е внесла като омбудсман.
Източник: 24 новини

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!