Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ожесточен дебат! Манолова: София е завладян от корупция град! Фандъкова: С лъжи не се управлява! – В чужбина се казва корупция в България – СТАБИЛНОСТ

Фандъкова: Обещавате на всички - всичко! Да се явите за кмет не е като да говорите от трибуната на Народното събрание! 

Манолова: Работите само в полза на силните! Колко общински терена заменихте?! 

Кандидат-кметовете за София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова влязоха в ожесточен директен предизборен сблъсък в ефира на Нова телевизия. 

Преди да започне самият дебат, двете дами трябваше да отговарят на блиц въпроси от страна на водещите. 

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова призна, че не се гордее с организацията при ремонта на ул. "Граф Игнатиев". "Това бе един урок за нас, който научихме по трудния начин", сподели настоящият градоначалник. 

"Гордея се с контактите си с хората, и което направих като омбудсман. Сама взимам решенията, нямам началник и ментор. "Срамувам се от това, че закъснявам понякога. Особено в кампанията това е голям проблем. Искам да свърша винаги повече, отколкото практически е възможно", призна от своя страна Мая Манолова, независим кандидат, подкрепен от БСП. 

Цацаров, Гешев и шефовете на службите обсъждат в САЩ борбата срещу корупцията (СТАБИЛНОСТТА) и прането на пари (ИНВЕСТИЦИИТЕ)

На въпрос кой се грижи за стайлинга им, двете дами признаха, че сами избират дрехите, които обличат. "Не съм суетна, сама се грижа за себе си", коментира Фандъкова. 

"И аз се оправям сама, но най-ценните съвети са тези на дъщеря ми", призна от своя страна Манолова. 

Един от най-любопитните въпроси бе какво ще работят двете дами, ако загубят изборите. "Никога не съм се стремила към власт и позиции", призна кандидатът на ГЕРБ. 

"Аз съм адвокат, ще работя като адвокат и отново ще защитавам гражданите", завърши бившият депутат от БСП.

През цялото време на дебата Мая Манолава остро атаква и критикува досегашния кмет Фандъкова, сравнявайки управлението на общината с управлението на БФС - слаби резултати и много корупция. 

- Няма сила, която да прекъсне говоренето на г-жа Манолова, отвърна Фандъкова, която трудно успява  да прекъсне яростото говорене на Манолова. 

- Има по-уредени и по-малко уредени квартали, но искам да живея там, където е семейството ми. Никога не съм се стремила към власт и позиция, съсредоточена съм да спечеля доверието на гражданите, заяви Фандъкова.

София е един от двата града в България, който увеличава своето население всяка година. Младите хора идват тук заради по-добрата икономическа ситуция. Развитието на икономиката е водещао защото по този начин могат да се увеличават доходите. Имаме големия шанс да привлечен стратегически инвеститор в техонлогичното производство. Голям шанс беше за града ни, че развихме северните територии и направихме добро предложение за привличане на стратегически инвеститор, каза тя.

- Сама вземам решенията си, нямам ментор, който да ми казва какво да правя, отговарям пред гражданите,  каза от своя страна Мая Манолова.

 Големият проблем на София са неравенствата и заради големия брой работещи бедни, и заради голямата разлика между център и кварталите. Няма да увеличавам данъци в следващия 4 годишен мандат.  Ще разчитам на намаляване на корупцията. В центъра на София е много сгъстено строителството. Това, което предлагаме ние, е развитие  на северната част на града, каза Манолова 

- Поставихме си много конкретни задачи, като изграждане на инфраструктурата. За 10 години увеличихме двойно бюджета, без да вдигаме данъците. Доказала съм, че мога да печеля доверието на Брюксел. Две са големите задачи по отношение на инфраструктурата - намаляване  с 40 % на трафика в града и засилена работа по малките улици и паркитането в кварталите. Предвиждаме изграждането на общински паркинги. Подновихме с 90% от автобусите. Вътрешните рингове са много важни, за да можем да освободим трафика в центъра на града, посочи Фандъкова. 

Двете дами продължиха бурния дебат по отношение на няколко от ключовите теми за развитието на столицата. Престрелките по между им  така се разгорещиха, че водещите Виктор Николаев и Аделина Радева едвам успяха да укротят двете участнички, между които непрекъснато прехвърчаха искри. 

"Моля ви се, нямаме жандармерия", ядоса се Николаев, който бе прекъсван на няколко пъти от кандидата на ГЕРБ и този, подкрепен от БСП.

- Изумително е поведението на г-жа Манолова през цялата кампания. Няма сила, която да прекъсне говоренето й, захапа я на няколко пъти Фандъкова.

- Не ме прекъсвайте, аз ви слушах досега, контрира я Манолова. Водещите дори бяха принудени да удължат времето за дебат на двете дами

- Много е лесно да се води кампания с внушения. Вие обещавате на всички, всичко. Не струват нищо вашите обещания. Да се явяваш за кмет, не е като да говориш от трибуната на Народното събрание, обърна се Фандъкова към Манолова.

На последната сесия на общинския съвет спасихме първите 5 градинди в Младост, каза Фандъкова. 

Манолова атакува Фандъкова, че не взима сама решенията. 

-Това, което правим са конкретни проекти и мерки за справяне със замърсяването на въздуха. Като една от мерките за намаляване на замърсяването в дни, за които има прогноза за замърсяването, е включен безплатния транспорт, каза Фандъкова и посочи, че нищо безплатно няма, всичко се плаща и то от данъците на хората, с мярката за изцяло безплатен транспорт трябва да се внимава, но тя е заложена. 

- Това е град на корупцията, каза Манолова 

Възраждане с шокиращи разкрития за СТАБИЛНОСТ (корупция) и злоупотреба със служебно положение в Столична община

Само СТАБИЛНОСТ и никакви преговори: Портних дава общински имот на жена си два дни преди да излезе отпуск

Игнат Раденков: От ремонта на бул. “Левски” във Варна ГЕРБ са откраднали 50 милиона

- Град се управлява с конкретни проекти. Никой е е имал и няма чадър от мен. Не се колебая да се освободя от хора, за които има дори съмнения, отговори Фандъкова и продължи: С агресия и лъжи град не се управлява.

Горанов е подвел с данни, касаещи доходите в България

Софие я град на свободни хора. Трябва да ускорим темповете на развитие на града, предлагаме конкретни проекти за това, посочи още тя. 

Манолова показа карти за привилигировано паркиране в София, които са раздадени на стотици бизнесмени от кръга на Борисов и Фандъкова да паркират безплатно в София.

Фандъкова контрира, че това не е вярно и я попита колко сигнала е подала  прокуратурата за нередности в СОС. 

Манолова показа засекретен от Фандъкова доклад за некомпетентно ръководство в счетовоството, конфликт на интереси, назначени роднини, сключване на непровеморени договори, назначавоне на мъртви души в общинско дружество. Фандъкова отговори, че лично е изпратила доклада на компетентните отговори.

- Защо го скрихте от обществото, попита Манолова.

- Говорите само с манипулации, отговори Фандъкова.

- Защо нито веднъж не защитихте гражданите от "Топлофикация", попита Манолова.

- Направили сме всичко възможно, каза Фандъкова.

- Правилата не важат в ръководената от вас община, атакува Манолава.

Над никого не е имало чадър, не се колебая да се освободя от хора, за които има само съмнения, каза Фандъкова и добави: трудно е да водиш диалог с човек, който не иска да чува.

- Една от причините да бъда омбудсман е да защитя гражданите от "Топлофикация", каза Манолова.

- За коя листа ще гласувате, попита Фандъкова.

- Ще реша, а вас срам ли ви е от ГЕРБ, че кампанията ви е сиво-бяла, вие сте част от задкулисието в държавата, каза Манолова.

- Вие да говорите за задкулисие е нелепо, вие защитавате правителството на Орешарски, което е символ на задкулисието, отвърна Фандъкова и обясни: Черно-бели са ми плакатите защото не си сменям цветовете, посочи тя.

- Хората искат промяна, искат цвят, а не сиво-бяла снимка на един завладян град, не искат ремонт на ремонтите, не искат управление с всявяне на страх и натиск,  управлението в София е задкулисно и корумпирано, време е София да стане първия свободен град в България и да сменим модела на управление на държавата, заяви в заключение Манолова

- С агресия и лъжи град не се управлява, София е един свободен град, на който му трябва да продължим промяната, предлагам нонкретни проекти за бъдещето на града, това е възможно с работа , а не с приказки, завърши Фандъкова.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!