Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Реферът казал на Саутгейт: Няма да спирам мача, викат само неколцина

 

Главният съдия на мача Иван Бабек от Хърватия

Авторитетната хърватска медия "Ютарни лист" твърди, че расистките подвиквания на мача България - Англия (0:6) са били от едва десетима човека, а Великобритания като мощна кономическа нация е "раздухала" скандала излишно много. Според изданието, при второто спиране на играта хърватският рефер Бебек е обявил пред селекционера на Англия Гарет Саутгейт, че няма достатъчно причини, за да прекъсне срещата. Акцентира се също така, че расистките подвиквания в този момент не са били мощни, а са идвали от неколцина провокатори.

"Бебек прекъсна мача за първи път в 30-ата минута на мача. Тогава група от десетина проблемни фенове, или по-добре да кажем хулигани, подвикваше за може би две до три секунди. Бебек следваше правилата, като помоли служителите да предупредят феновете да се успкоят или той ще бъде принуден да изведе отбора от терена. 

Според съобщения в някои медии, Бебек спря мача отново в 41-ата минута. В този момент, предполагаме, той обясни на английския треньор Гарет Саутгейт, че няма достатъчно "материал", за да прекъсне мача. А именно подвикванията по никакъв начин не бяха масови и мощни, а едва се чуваха и идваха от определени провокатори. 

Според правилата, определени от УЕФА, това не е достатъчно реферът да изведе играчите от терена. Разбира се, англичаните са голяма и мощна нация, така че, издигнаха скандала до много високо ниво, но като цяло проблемът беше само в няколко хулигани", пише хърватското издание, цитирано от "Гонг".

Източници: "Гонг" и "24 часа"

Източник/ци: http://glasove.com/c

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!