Целуващият се с Боби, се изрепчил на президента Радев, че казал очевидното

.
Дойде ли краят на целувките...

Спор(т)ният министър Красен Кралев се хвърлил в атака срещу президента Румен Радев по темата за футбола. Държавният глава бил некомпетентен по „жизненоважни теми от обществения живот“. По-рано днес Радев коментира скандалния и срамен мач на националния ни отбор по футбол с англичаните.
Скандалът включва не само безобразната игра на нашите, но и някои прояви на расизъм от агитка в черно, която демонстрираше нацисткия поздрав. И Радев заяви по повод случилото се, че „българския футбол е огледало на състоянието на държавата“. Е, и? Тази констатация вече бе направена от хиляди българи в мрежата, от анализатори, известни футболисти, спортни експерти и журналисти. И какво друго да е, като сравнението се налага само.

Радев може да бъде критикуван за други неща, но точно за изказаното мнение за злополуката "България-Англия" е неадекватно.

Затова нахвърлянето на министъра върху президента изглежда като поръчано. Освен това той е част от правителството и част от статуквото. На него не му харесва да се казват нещата такива, каквито са. А може би трудно схваща? Или сам участва в задкулисните схеми? Все логични догадки.

Да, ударилият дъното роден футбол, е огледало на държавата! Корупцията в БФС е огледало на държавата и политиката й в областта на спорта и физическото възпитание. И отговорни за това са съответните институции, в това число и министъра.

Кралев, който преди време бе зает да се прави на художник, какъвто не е, вероятно е пропуснал да види какво се случва във футболния съюз. Пропуснал е да чуе също какво говорят от много време професорите във футбола Христо Стоичков, Любослав Пенев и Наско Сираков. А те предупреждаваха, че футболът под ръководството на този БФС, начело с Боби Михайлов, е пълна трагедия. Рисувачът на цветенца обаче е бил със запушени уши в ателието в Драгалевци, зает да засенчва Ван Гог и Щъркелов… Така и не се намери някой да му обясни, че наивизъм е едно, а елементаризъм – съвсем друго. Но Вежди ли да му каже...

Втори мандат е министър, но не е дори разбрал, че част от футболните агитки – крайните ултраси като тези от София запад, - се използват от определен кръг за политически и задкулисни цели. Вчера ли видя за първи път да размахват свастики, да крещят обиди и да проявяват агресия? Два мандата се целуваше с Боби Михайлов и беше сляп за изцепките му, но от вчера се прави на строг и справедлив. Но и дума не обелва за „сивите кардинали“ във федерацията.

Но как да види човекът, като трябва да се бори със зъби и лакти, да се окаже по-близо до премиера Борисов, да го погледне предано в очите като влюбена мома и да му каже няколко елейни слова. А снимките - ах, снимките - колко важни са!

ГЕРБ управлява десет години, но чак на мача с англичаните прогледна за трагичното състояние на този спорт и дебилските изцепки на част от агитката. Борисов каза, че са налети милиони, а нищо добро не се е получило. И е прав за милионите, но защо резултатът е позорен? Къде е бил спортният миистър да му каже какво се случва в централата, клубовете и националния? Но пък и как да каже, като и той сигурно козирува на "сивите кардинали" във футбола.

Не защитавам президента, защото нападките са толкова ялови, че обиждат най-вече автора. Радев е казал нещо, което всички виждат и говорят от години. Странно, щадящо казано е, че Кралев не е разбрал за какво иде реч или угодно е мълчал.

А става дума за нещо много просто: прозрачност и контрол. Правила и закони има, но те не се спазват, а футболното задкулисие е недосегаемо. Прокуратура и ГДБОП чак сега се сетили да ровят за уредени мачове, корупция, разхищение на средства, „черно“ тото, уредено съдийство и пр. Смешно. Жалко. И нека не пробутват Боби Михайлов като единствен виновник за хаоса във футбола. Той е такъв по решение на едни хора. По решение на същите хора може би и Кралев е министър.

Затова е гротескно министърът да се прави на лъв срещу президента. Пък и когато си с мише сърчице, това е непосилно… Ако не беше толкова подвластен на нарцисизма си, Кралев щеше да си е дал сметка, че лаенето на Цветан Цветанов срещу президента не му донесе нищо добро. И не, защото Радев нещо е направил в тази посока, а защото Борисов знае перфектно как да използва уредите за вдигане на шум…

Дали пък не е верен слухът, че Кралев се гласи да заеме мястото на Михайлов в БФС и вече е почнал кампания?

Ако това се случи, може един ден Боби да ни стори като гений.

Борис Петков

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...