Лаура Кьовеши е окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

 

Тя вече може да започне мандата си, който е 7 години

Европейска прокуратура ще бъде независима служба, отговаряща за разследване, наказателно преследване и привеждане в съда на престъпления срещу бюджета на ЕС

Румънката Лаура Кьовеши премина през окончателната процедурна стъпка за главен европейски прокурор. Лидерите на политическите партии дадоха зелена светлина на одобрената и вече номинация от страна на Европейския съвет, предаде Нова тв.

Кьовеши вече може да започне седемгодишния си мандат. Бъдещата Европейска прокуратура (ЕППО) ще започне да функционира в края на 2020 г. И ще бъде независима служба, отговаряща за разследване, наказателно преследване и привеждане в съда на престъпления срещу бюджета на ЕС, като измама, корупция или трансгранична измама с ДДС над 10 милиона евро. Списъкът с престъпленията може да бъде разширен в бъдеще, за да включва например тероризма.

Досега 22 държави-членки са се присъединили към Европейската прокуратура. Петте страни, които в момента не участват - Швеция, Унгария, Полша, Ирландия и Дания, могат да се присъединят по всяко време.

Централният офис на EППО ще бъде базиран в Люксембург, заедно с главния прокурор и колегия от прокурори от всички участващи страни. Те ще ръководят ежедневните наказателни разследвания, провеждани от делегираните прокурори във всички участващи държави-членки.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...