Батков: Футболни агитки се използват за политически провокации, бяха на протестите за Гешев

.
Тодор Батков и Вили Вуцов

Не бих изключил да се използват футболни агитки в политически провокации. Виждаха се познати хора и на протестите, както против, така и в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Аз ги познавам, защото ги виждам на стадиона.
Това заяви бившият собственик на "Левски" Тодор Батков в предаването "Лице в лице" по бТВ, където заедно с треньора Вили Вуцов коментираха футболния скандал.

Батков обясни, че за да се стигне до скандала на вчерашния футболен двубой, проблемът е бил наслагван с години. Даде два примера за такива случаи докато той е бил президент и собственик на „Левски“.

Сега предполагам ситуацията е предизвикана, за да има коренна промяна в Българския футболен съюз. Очевидно Борислав Михайлов не е удобен на големите клубове, защото с избори при сегашните устави не може да стане. Не съм убеден, че оставката му ще бъде приета. Трябва да бъде приета на конгрес, Изпълкома не е органа, който трябва да я приеме.

Чух, че тези провокации са предизвестени. Това не е нашия заден двор, нашите балкански традиции и отбори – това е Англия, родината на футбола. Докарахме я до там министър председателя Борис Джонсън да се произнася.

Имаме добро законодателство, имаме Наказателен кодекс, където има наказания за расизъм и ксенофобия. Трябваше превантивно да бъдат наказани тези лица. Както ние от левскаската общност, така и от Г сектор, знаем кои са те.

Ние сме на фазата, когато стана трагедията в Хейзъл, когато загинаха 39 души, но това стана преди  35 години. Да вземат да си свършат работата и органите у нас. Има камери, има лицево разпознаване, защо не са направили нещо до сега.

Не може на такъв форум да се допускат такива неща, под този флаг и герб са загинали хора. Много футболисти с друг цвят на кожата са минали през отбора и са били носени на ръце. Оставката на Михайлов няма да реши проблема. Трябва да се намерят виновните и да се покажат. Да се обясни ясно, че ние не сме ксенофоби и расисти, спасили сме евреите

Беше ясно, че мачът е на мониторинг. 18 камери на БиБиСи са били разположени на терена и са хванали това нещо. Ние бяхме на стадиона и нищо такова не видяхме, каза Вили Вуцов.

Вчера получихме един звучен шамар от УЕФА. Виждал съм много по-сериозни неща.

Убеден съм, че това е организирано, не знам кой е. Който и да е първо трябваше да помисли за едно нещо – това означава автоматично вадене на всички български клубове от турнирите. Не мога да разбера на кой му мина през акъла да сътвори това нещо. Кой как и какво е организирал не е ясно, но УЕФА дойде и безпрецедентно ни показа, че има правила за всички.

Случилото се до голяма степен измества фокуса от най-важното – играта вчера. „Слабо“ е нещо друго, с което се наричат неща, които не са добри,  вчера беше жалко. В нито един компонент не се доближавахме до играта на англичаните. Съжалявах и треньора и играчите, но те не са виновни.

Има проблем. Той е, че имаме закони, които не се спазват. Има Изпълком, всичко се решава от този орган. Не може Борислав Михайлов сам да си е вземал решенията, те се вземат от Изпълкома.

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...