Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борислав Михайлов подаде оставка, ГДБОП нахлу в базата на БФС в Бояна, разследват мащабна СТАБИЛНОСТ (известна в чужбина като корупция)

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка.

А час по-късно специализирани части на ГДБОП нахлуха в базата на Българския футболен съюза в Бояна. Въоръжени претърсват офисите на шефовете на БФС, повече от 30 униформени служители на службата не допускат никой нито да влезе, нито да излезе от сградата. Около сградата на базата на Околовръстното шосе е разположена и жандармерия.

Преди това през деня премиерът Борисов обяви, че "е започнала финансова проверка на средства в БФС". 

Източници на Епицентър.бг разкриха, че службите са засекли мащабна схема за договоряне на мачове и на съдии. Подозренията са, че в основата стои футболната централа. "Става въпрос за огромни корупционни нарушения и престъпления против спорта", заявиха пред медията ни от разследването.

Оставката на Михайлов беше поискана от премиера Бойко Борисов след расистките изстъпления на публиката на мача срещу Англия, в който българските национали понесоха срамна загуба с 0:6.  

Малко след като Борисов поиска оставката му, от БФС съобщиха, че Михайлов няма да я подаде. На базата в Бояна медийният директор на съюза Христо Запрянов разясни пред БНР, че в петък от 14:00 часа има заседание на Изпълкома на БФС и след него, от 15:00 часа Михайлов ще отговори на всички въпроси на медиите. Информация за предстоящото в петък заседание бе публикувана и на сайта на БФС.

В 15,36 ч. обаче на сайта на БФС се появи следното съобщение: 

Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз. 

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин. 

Премиерът Борисов заяви по-рано, че е започнала финансова проверка на средства в БФС. "След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста", заяви министър-председателят. 

На въпрос смята ли да направи ревизия на парите, давани от държавата на Българския футболен съюз (БФС), Борисов отвърна: "Да, днеска! Да, тя се прави в момента! Вече! Защото вече има една граница, не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек.” 

Запитан дали има съмнения за злоупотреби в БФС, премиерът отговори: "Това ще кажат проверките, които ще направим. Като правила в България, те са като и всички граждани, като нас", отсече Борисов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!