Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов преди година: Ще кандидатстваме за домакин на Световното по футбол

boiko

Въпреки, че станахме за резил на собствен терен от Англия, то преди около година Бойко Борисов заяви, че ще се кандидатираме за Световното първенството по футбол през 2030 година.

Като капак днес от УЕФА обявиха, че са повдигнали обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона, съобщава Дарик.

Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово, но все още не е определена датата, на която ще разглеждат случая.

Припомнаме, че преди година прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв гръмкo зaяви, чe прeз 2030 г. Бългaрия, Гърция, Cърбия и Румъния щe кaндидaтcтвaт зa дoмaкини нa Cвeтoвнoтo първeнcтвo пo футбoл.

Миниcтър-прeдceдaтeлят cтoри тoвa нa прecкoнфeрeнция cлeд чeтириcтрaннaтa cрeщa във Вaрнa нa виcoкo рaвнищe мeжду лидeритe нa бaлкaнcкитe държaви, която се състоя в Евксиноград в началото на миналия ноември.

„Мисля, че заслужава да обсъдим предложението на Алексис Ципрас през 2030 г. Сърбия, Гърция, Румъния и България да кандидатстват за общо домакинство на Световното първенство по футбол“, каза тогава министър-председателят Бойко Борисов.

От УЕФА са повдигнали и две обвинения срещу Английската футболна асоциация за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.

Срещата на Националния стадион „Васил Левски“ вчера, която англичаните спечелиха с 6:0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки инциденти по трибуните, насочени срещу играчите на гостите.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!