Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австралийски дипломати влязоха в Бусманци. Пускат Полфрийман да си ходи?

Австралиецът Джок Полфрийман най-вероятно ще напусне центъра за временно настаняване в Бусманци още днес, съобщи NOVA.

Двама австралийски дипломати влязоха в центъра. Те носиха със себе си и папка с документи. Tой бе освободен предсрочно от затвора и настанен в Бусманци поради липса на валидни документи за документи. Той има пасаван от австралийското посолство.

По-рано на излизане от президенството премиерът Борисов и вътрешният министър Маринов коментираха освобождаването на Полфрийман от центъра в Бусманци, предаде Dariknews.bg.

Щом висшият съдия го е призовал, аз съм веднага съгласен със съдиите. Каквото кажат, и аз съм съгласен.

Така съм обучен, че каквото се произнесе висшият съдия - да се съгласявам с него и да не го коментирам", коментира пред медиите премиерът Бойко Борисов по повод безпрецедентното обръщение на шефа на ВКС Лозан Панов, в което той призова съдийския състав да побърза с решението, а министъра на вътрешните работи незабавно да го пусне от мигрантския център.

Самият Младен Маринов уточни: "От вчера адвокатът на Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от мигрантския център и да бъде настанен на външен адрес. Процедурата е в ход, трябва да се изпълнят определени изисквания, за да се случи това нещо. Днес очаквам доклад от директор на дирекция "Миграция" дали всички тези условия са изпълнени, и разбира се, когато са изпълнени, ще спазим процедурата".

Източник/ци: http://epicenter.bg/ar

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!