Борисов: Заради група олигофрени държавата ни е сложена на челните страници като расистка държава

"Със спортно-техническата част ние не се произнасяме за БФС, но когато държавата ни е сложена на челните страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на БФС, а и резултатите ги няма, предвид финансирането от държавата през годините - за терени, настилки, осветление и т. н., не искам по никакъв начин правителството да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз".

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с президента Румен Радев по повод прекъсването на отношенията на държавата с БФС, докато президентът му Михайлов не подаде оставка.

"(Англичаните) Страшно преекспонираха нещата - няколко олигофрени действително даваха хитлеристки знаци, фланелката с No Respect и т. н. Публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София, че едва ли не това е цветът на английската нация. България е най-толерантната държава", продължи Бойко Борисов.

Той изрично подчерта, че държавата не се бърка в работата на футболния съюз, което е против регламента на световната централа ФИФА.

"Аз не им се бъркам на БФС - аз мога да наредя на моето правителство да прекрати всякакви връзки, вкл. и финансови, с футболния съюз. Но като правила в България, те са като и всички граждани, като нас. Вече има една граница, която не ми е приятна - не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек", отново се върна на темата за оставката на Михайлов премиерът.

Бойко Борисов призна, че расистките прояви са капката, преляла чашата на търпението, а не разгрома с 0:6.

"Расистките прояви - това е. Иначе всички падат, виждате Тотнъм го преби Байерн насред Лондон (със 7:2), финалист в Шампионската лига. Това не е страшно, страшното е другото, което се допуска", посочи Борисов.

На въпрос дали смята да направи ревизия на БФС, Борисов заяви, че днес се прави в момента. По думите му проверките ще кажат дали има злоупотреби.

По-рано днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че по разпореждане на Борисов правителството преустановява отношенията си с БФС до оставката на Михайлов.

А Борисов призова Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на БФС!

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни